FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOBOL: KANDIDIRATI VIŠE ŽENA NA IZBORIMA

SPLIT, 6. listopada 2004. (Hina) - Petodnevni skup predstavnikasocijaldemokratskih, socijalističkih i laburističkih organizacijamladih iz 31 europske zemlje, kojemu je domaćin Forum mladih SDP-a,počeo je jutros u Splitu.
SPLIT, 6. listopada 2004. (Hina) - Petodnevni skup predstavnika socijaldemokratskih, socijalističkih i laburističkih organizacija mladih iz 31 europske zemlje, kojemu je domaćin Forum mladih SDP-a, počeo je jutros u Splitu.

Predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol (SDP) govorila je o ulozi žene u političkim organizacijama. Ocijenila je da su u Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama, dva velika područja neravnopravnosti žena: ekonomski, prije svega na tržištu rada, i položaj u politici.

"Bliže se lokalni izbori i rijetke su one stranke koje imaju kvotu kandidiranja žena u svojim redovima, a rezultat je toga da je samo 14 posto žena u prosjeku u Hrvatskoj angažirano u lokalnoj upravi i samoupravi, ali i na višim instancama", kazala je Sobol.

Dodala je da se SDP Hrvatske u tome razlikuje od drugih stranaka jer u njemu je u rukovodstvu stranke čak 35 posto žena, a to je i postotak žena saborskih zastupnica SDP-a.

Na skupu Mladih Europskog komiteta Socijalističke internacionale (IUSY) sudjeluje 80-ak predstavnika socijaldemokratskih, socijalističkih i laburističkih organizacija mladih iz 31 europske zemlje, a danas prvi dan rada bio je u znaku feminističke radne grupe.

U petak, 8. listopada, na temu održivog razvoja i reforme globalnih institucija predavanja će održati Zoran Milanović i Goran Kotur, dok će Pavle Kalinić govoriti o miru na Bliskom istoku. Tada se očekuje i nazočnost predsjednika IUSY-a Tikile Mbalula i glavnog tajnika Enza Amendola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙