FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PROSINCU KONFERENCIJA O REFORMAMA U MUSLIMANSKOM SVIJETU

NEW YORK, 25. rujna 2004. (Hina) - Maroko će u prosincu biti domaćinomkonferencije o demokratskim i društvenim reformama u arapskom imuslimanskom svijetu, izjavili su u petak marokanski i američkiministri vanjskih poslova Mohamed Benaissa i Colin Powell.
NEW YORK, 25. rujna 2004. (Hina) - Maroko će u prosincu biti domaćinom konferencije o demokratskim i društvenim reformama u arapskom i muslimanskom svijetu, izjavili su u petak marokanski i američki ministri vanjskih poslova Mohamed Benaissa i Colin Powell.

Konferencija "Forum budućnosti" u sklopu je američkog plana za reforme na "velikom Bliskom istoku", koji je predstavljen u lipnju ove godine.

Na forumu će se okupiti političari i predstavnici civilnog i poslovnog života iz najmanje 25 zemalja kako bi razmotrili mogućnost promicanja reformi u sjevernoj Africi, Blistkom istoku, Afganistanu i jugoistočnoj Aziji.

Američki plan potpore reformama u tim područjima naišao je na suzdržan prijem u mnogim zemljema.

Washington je u posljednje vrijeme opetovano isticao da nije riječ o nametanju zapadnih vrijednosti, nego naprotiv o nastojanjima da se podupru napori, koji se čine unutar tih društava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙