FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 3. listopada 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

SAVUDRIJA - U Savudrijskoj vali danas se ponovno dogodio izgred kada su oko 12 sati dvije slovenske ribarice uplovile 1,5 nautičkih milja od crte razgraničenja u hrvatske teritorijalne vode, izvijestila je istarska policija. Po riječima glasnogovornice istarske Policijske uprave Štefanije Prosenjak Žumber, nakon dojave na mjesto događaja stiglo je plovilo umaške policije, čiji su djelatnici upozorili vlasnike slovenskih ribarica da su u hrvatskim teritorijalnim vodama. U međuvremenu na to je mjesto stigao i slovenski policijski čamac. U 13,40 sati jedna se slovenska ribarica povukla s mjesta izgreda, gdje još traju pregovori hrvatskih i slovenskih policajaca.

RIJEKA - Brod riječke Lučke kapetanije Vid koji od danas, prvog dana primjene zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP) nadzire oko 1250 četvornih milja morske površine od otoka Premude do rta Kamenjak isplovio je u 10 sati iz Maloga Lošinja, a pri pregledima plovila obavljenima do 13 sati nisu uočene nepravilnosti. U teritorijalnom moru prvi je pregled obavljen u 10,45 sati na slovenskoj jahti, a nešto kasnije i na dva veća putnička broda.

MURTER - "Rasprodaja djedovine na hrvatskim otocima" - tema je trećeg foruma akcije "Otoče volim te", koji je jučer počeo na kornatskom otoku Žut, a nastavljen danas u Murteru. Država ne može upravljati prodajom zemljišta na otocima, jer su oni najvećim dijelom u privatnom vlasništvu, rečeno je na forumu. No treba izraditi nacionalnu strategiju razvoja otoka, a na državi je i da načini zakonski okvir u kojem vlasnicima otočnog zemljišta prodaja neće biti prioritet. Sudionici foruma naglasili su i da će se pokret "Otoče volim te" zalagati za primjenu Odluke o proglašenju zaštićenog ekološko - ribolovnog pojasa i na zemlje Europske unije, te za davanje u najam, a ne prodaju državne imovine na otocima.

ZAGREB - Čelnici Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) pozvali su danas Vladu da u pregovore o zajmu za strukturne prilagodbe sa Svjetskom bankom žurno uključi sindikate. Na konferenciji za novinare ustvrdili su kako sadašnja Vlada "nastavlja praksu bivše da sa svjetskim birokratima pregovara tajno", dovodeći tako socijalne partnere pred svršen čin. "Dosta je toga da nam se u politiku ove zemlje miješaju MMF i Svjetska banka", kazao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever, reagirajući na najave medija da bi pritisak Svjetske banke kroz pregovore o pristupanju Hrvatske tzv. PAL-programu mogao dovesti do otpuštanja tisuća zaposlenika u državnom i javnom sektoru.

VARAŽDIN - Festivalske nagrade 34. varaždinskih baroknih večeri "Ivan Lukačić" i "Jurica Murai" te nagrada "Kantor" medijskoga pokrovitelja "Vjesnika" svečano su dodijeljene danas, posljednjeg dana Festivala u salonu varaždinske Gradske vijećnice. Nagrade "Ivan Lukačić" dobili su Joško Čaleta i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" za najviši izvođački domet na tom koncertu. Nagradu "Jurica Murai" dobio je Komorni orkestar Muenchenske filharmonije i engleski "The King's Consort". za koncert održan 28. rujna u varaždinskoj katedrali. Novoutemeljenu nagradu "Kantor" lista "Vjesnik" dobio je pijanist Vladimir Krpan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙