FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALITALIA POSTIGLA SPORAZUM SA SINDIKATIMA

RIM, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Zaposlenici i uprava talijanskedržavne aviokompanije Alitalia postigli su načelni sporazum o podjelite zrakoplovne tvrtke na dvije kompanije, jednu koja bi se bavilauslugama zračnog prometa, te drugu odgovornu za njezine zemaljskeoperacije, izjavili su izvori bliski sindikatima.
RIM, 24. rujna 2004. (Hina/AFP) - Zaposlenici i uprava talijanske državne aviokompanije Alitalia postigli su načelni sporazum o podjeli te zrakoplovne tvrtke na dvije kompanije, jednu koja bi se bavila uslugama zračnog prometa, te drugu odgovornu za njezine zemaljske operacije, izjavili su izvori bliski sindikatima.

Sporazum je dosad potpisalo osam sindikata, dok se odluka devetog očekuje kasnije danas.

Predloženo rješenje, kao što se i očekivalo, dijeli tu aviokompaniju na dva dijela, što zagovara njezina uprava, no ujedno sadrži i niz jamstava traženih od strane sindikata.

Alitalia Fly, odgovorna za aktivnosti zračnog prijevoza, bit će dokapitalizirana te potom privatizirana i u početku će imati 100-postotnu kontrolu nad Alitalia Services, svojom jedinicom za zemaljske operacije. Taj će udjel, međutim, kasnije biti smanjen na 51 posto.

Sporazum također uključuje državnu potporu kroz socijalne mjere za smanjenje učinka ukidanja 3.700 radnih mjesta. Rezanje broja zaposlenih dio je plana namijenjenog financijskom ozdravljenju te problemima pritisnute zrakoplovne tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙