FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knin: Budakova ulica preimenovana u Ulicu kninske bojne

ŠIBENIK, 5. listopada 2004. (Hina) - Kninsko Gradsko vijeće prihvatiloje na današnjoj sjednici inicijativu Gradskog poglavarstva iprijedlog Povjerenstva za imenovanje ulica da se Ulica Mile Budakapreimenuje u Ulicu kninske bojne.
ŠIBENIK, 5. listopada 2004. (Hina) - Kninsko Gradsko vijeće prihvatilo je na današnjoj sjednici inicijativu Gradskog poglavarstva i prijedlog Povjerenstva za imenovanje ulica da se Ulica Mile Budaka preimenuje u Ulicu kninske bojne.

Uz prijedlog odluke, Povjerenstvo je navelo kako "obrazloženje za novo ime ulice nije potrebno". Takvom prijedlogu u raspravi su se usprotivili vijećnici HSP-a i HB-a.

"Kako se ni jedna stručna institucija nije odredila prema liku i djelu Mile Budaka, ni kninsko Gradsko vijeće ne bi trebalo preuzeti ulogu sudnice", naglasio je Klub vijećnika HB-a.

Zajedno s preimenovanjem Ulice Mile Budaka, kninski gradski vijećnici prihvatili su prijedlog o imenovanju još 32 ulice u prigradskim dijelovima Knina, a imena bi im bila vezana uz kninsku povijest.

U Gradskom vijeću sjedi ukupno 17 vijećnika i to iz HDZ-a, HB-a, HSP-a SDSS-a, SNS-a i HČSP-a, a najviše sedam ih je iz redova HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙