FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split- Marulovo poprsje čeka put u Čile

SPLIT, 5. listopada 2004. (Hina) - Poprsje oca hrvatske književnostiMarka Marulića, rad akademskog kipara Ante Strinića, završeno je i uPoglavarstvu grada Splita čeka prijevoz za čileanski Punta Arenas,gdje će biti postavljeno krajem studenoga.
SPLIT, 5. listopada 2004. (Hina) - Poprsje oca hrvatske književnosti Marka Marulića, rad akademskog kipara Ante Strinića, završeno je i u Poglavarstvu grada Splita čeka prijevoz za čileanski Punta Arenas, gdje će biti postavljeno krajem studenoga.

Grad Split dogovorio je postavljanje spomenika ocu hrvatske književnosti u Punta Arenasu gdje živi velik broj hrvatskih iseljenika, a bista će biti postavljena na tamošnjoj rivi uz biste čileanskih pjesnika.

Kako se doznaje u Poglavarstvu grada, poprsje će se otkriti najvjerojatnije između 20. i 26. studenoga, za kada je planiran dolazak splitskih čelnika u Punta Arenas, a u tom vremenu u Čileu bi trebali boraviti i najviši hrvatski dužnosnici i veterani Hajduka, kao i bračka klapa Dalmacija.

Hrvatska Matica iseljenika u to će vrijeme u Punta Arenasu postaviti izložbu "Građevine od bračkog kamena u Splitu i svitu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙