FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREBAČKO POGLAVARSTVO PRIHVATILO NALAZ REVIZIJE

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo jedanas Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj revizijigradskog proračuna za 2003. godinu u kojem se, među ostalim, navodi dafinancijski izvještaji u svim značajnim aspektima iskazuju objektivani istinit prikaz poslovanja tijekom godine i stanja na koncu godine.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko poglavarstvo prihvatilo je danas Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji gradskog proračuna za 2003. godinu u kojem se, među ostalim, navodi da financijski izvještaji u svim značajnim aspektima iskazuju objektivan i istinit prikaz poslovanja tijekom godine i stanja na koncu godine.

U izvješću, međutim, stoji i da stanje i vrijednost cjelokupne imovine nisu utvrđeni, da imovinsko-pravni odnosi između Grada i Republike nisu riješeni, te da nisu obuhvaćena sva potraživanja i nije obavljen unutarnji nadzor. Također u državni proračun nije uplaćen pripadajući dio sredstava od prodaje stanova na kojima je postojalo stanarsko pravo.

Pojedini proračunski prihodi ne naplaćuju se potpuno i pravodobno odnosno, ne poduzimaju se sve raspoložive mjere naplate. Proračunska sredstva ne koriste se potpuno i pravodobno za izvršavanje poslova i zadaća iz djelokruga pojedinih proračunskih korisnika, stoji u izvješću Državne revizije.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da nalaz revizije nije ni bolji ni lošiji, nego prethodnih godina, odnosno da je "situacija dobra, iako može biti i bolja" i da "...ima dosta prostora da se podigne na višu razinu".

Poglavarstvo je prihvatilo i zaključke o utvrđivanju programa za izradu detaljnog plana uređenja područja "Gračani - Dolje" i Programa za izradu pozivnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja "Gračani - Dolje - Centar". Prihvatilo je i utvrđivanje

Programa za izradu Izmjena i dopuna detaljnog plana uređenja stambenog naselja na lokaciji vojarne Špansko - Oranice, te programa arhitektonskog natječaja za izradu idejno - arhitektonskog rješenja za Dječji vrtić Špansko na toj lokaciji.

Prihvaćena je i odluka o donošenju prijedloga Urbanističkog plana uređenja lokacije Odra 2 i dijela naselja Popovec radi upućivanja u javnu raspravu.

Poglavarstvo je usvojilo zaključak o odobravanju kupnje stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za 113 osoba uvrštenih na Konačnu listu prvenstva za kupnju stanova iz Programa POS-a.

Poglavarstvo je odobrilo, među ostalim, nešto više od 235 tisuća kuna za financijsku potporu zagrebačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi za nabavku namještaja za opremanje odmarališta u Posedarju i nešto manje od 116 tisuća kuna potpore zagrebačkom Agronomskom fakultetu za opremanje parka oko fakulteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙