FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O ODNOSU DRŽAVNE VLASTI PREMA LOKALNOJ

RIJEKA, 29. rujna 2004.(Hina)> - Riječki gradonačelnik Vojko Obersneldanas je na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo izrazionezadovoljstvo odnosom državne vlasti prema lokalnoj samoupravi,rekavši da će na sve moguće načine upozoravati da to treba mijenjati.
RIJEKA, 29. rujna 2004.(Hina)> - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na redovitoj mjesečnoj konferenciji za novinstvo izrazio nezadovoljstvo odnosom državne vlasti prema lokalnoj samoupravi, rekavši da će na sve moguće načine upozoravati da to treba mijenjati.

Obersnel je kazao da je najnoviji primjer takva odnosa opoziv nadzornih odbora pet ustanova socijalne skrbi na riječkom području, kojima je osnivač Vlada, odnosno ministarstva.

Ustvrdio je da nije upitno pravo vlasnika na takve poteze, ali da "osnovna pristojnost nalaže da se o tome razgovara s lokalnom samoupravom", dodavši kako je grad znatno uložio u programe tih ustanova pa i u gradnju nekih od njih bez obzira na to što nije osnivač.

Po njemu primjer tome su i zakonske odredbe o zaštiti obalnoga pomorskog pojasa po kojima se za svaki zahvat u upravljanju prostorom mora dobiti suglasnost mjerodavnog ministarstva u roku od dva mjeseca, za koliko se mora odgoditi i svaki zahvat.

Uz to je spomenuo i odluku Ministarstva gospodarstva da za jedine partnere u programe kreditiranja poduzetništva izabere županije, navevši da je grad Rijeka poznat upravo po takvim dobrim programima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙