FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKA ODOBRILA POMOĆ MESNOJ INDUSTRIJI

SOFIJA, 21. rujna 2004. (Hina) - Male i srednje tvrtke mesne industrijeu Bugarskoj dobit će državnu pomoć za obuku zaposlenika i kupnjuopreme potrebne za usklađivanje svoje proizvodnje sa standardimaEuropske unije (EU), objavila je novinska agencija Novinite.
SOFIJA, 21. rujna 2004. (Hina) - Male i srednje tvrtke mesne industrije u Bugarskoj dobit će državnu pomoć za obuku zaposlenika i kupnju opreme potrebne za usklađivanje svoje proizvodnje sa standardima Europske unije (EU), objavila je novinska agencija Novinite.

Da bi se mogli plasirati na zajedničko tržište EU, bugarski će proizvodi biti usklađeni sa sustavom za samokontrolu kvalitete HACCP.

Bugarsko ministarstvo gospodarstva planira alocirati nekih milijun leva (512,4 tisuća eura) za lokalnu industriju prerade mesa u okviru pilot-projekta koji bi trebao poslužiti kao proba za pružanje slične pomoći i drugim industrijskim sektorima u okviru proračuna za 2005, kazala je ministrica gospodarstva Lidya Shuleva.

Industrija mesa i mesnih prerađevina prva je grana prehrambene industrije u toj zemlji koja uvodi HACCP standarde, čija se potpuna implementacija planira do studenoga 2005. Radi se o posljednjoj od niza mjera usmjerenih na unaprjeđenje industrijske proizvodnje i njezino usklađivanje s veterinarskim, sanitarnim i higijenskim standardima EU, što je neophodno da bi ti proizvođači dobili izvozne licence za jedinstveno europsko tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙