FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo opovrgava predsjednika Sindikata tekstilaca

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva demantiralo je večeras izjavu predsjednika Sindikatatekstila, obuće, kože i gume Josipa Zidanića da to ministarstvoizbjegava socijalni dijalog.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva demantiralo je večeras izjavu predsjednika Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Josipa Zidanića da to ministarstvo izbjegava socijalni dijalog.

Sindikat tekstila na današnjoj je konferenciji za novinare zbog, kako je ocijenio, "alarmantnog stanja u tekstilnoj industriji i izbjegavanja socijalnog dijaloga" zatražio ostavke ministra gospodarstva Branka Vukelića i državnog tajnika za gospodarstvo Vladimira Vrankovića.

"Ministarsvto gospodarstva je elementarna nepogoda za tekstilnu djelatnost, pa bi ministar i državni tajnik trebali podnijeti ostavke", izjavio je, uz ostalo, Zidanić na konferenciji za novinare.

U priopćenju Ministarstva se navodi da ono kao i Vlada u cjelini podržavaju socijalni dijalog u okviru Gospodarsko-socijalnog vijeća te da su, svjesni teškog stanja u tekstilnoj i kožarskoj industriji, u Ministarstvu gospodarstva kao jedan od prvih upriličili sastanak o stanju i perspektivama u tekstilno-odjevnoj i kožarsko- preređivačkoj industriji.

Navode i da je tijekom godine održano više pojedinačnih sastanaka s predstavnicima Udruženja tekstilne i kožarsko- prerađivačke industrije te da je ministar Branko Vukelić na Gospodarskom forumu na Zagrebačkom velesajmu najavio novi sastanak s predstavnicima udruženja i sindikata uoči donošenja proračuna za 2005.

Pomoćnik ministra će biti nazočan i okruglom stolu u Karlovcu o problematici tekstilne industrije u Hrvatskoj i na sindikalnom seminaru u Dubrovniku, koji organizira Zidanić, najavljeno je, uz ostalo, u priopćenju.

Iz Ministarstva gospodarstva također podsjećaju da su tijekom ove godine, uz ostalo, podržali Projekt konzorcija tekstilaca i kožara vezano uz projekt NAMA-e u stečaju, pomogli saniranju "Sloge" iz Požege i saniranju stanja u MTČ iz Čakovca te subvencioniraju marketinške aktivnosti tekstilaca i kožara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙