FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPORI OPORAVAK ZAPOSLENOSTI U SILICIJSKOJ DOLINI

SAN FRANCISCO, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Broj radnih mjesta uSilicijskoj dolini neće dosegnuti razine zabilježene za vrijemeInternet booma prije 2010., odnosno puno desetljeće nakon slomadot.com industrije, procjenjuju u tamošnjem udruženju proizvođača.
SAN FRANCISCO, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Broj radnih mjesta u Silicijskoj dolini neće dosegnuti razine zabilježene za vrijeme Internet booma prije 2010., odnosno puno desetljeće nakon sloma dot.com industrije, procjenjuju u tamošnjem udruženju proizvođača.

Regija južno od San Franciscoa, gdje se nalaze mnoge najpoznatije američke tehnološke kompanije, 2000. je bilježila 1,57 milijuna radnih mjesta, odražavajući snažnu potražnju u to doba za softverom, informatičko-tehnološkom opremom, čipovima, telekomunikacijskom i mrežnom opremom.

No, otada je u Silicijskoj dolini izgubljeno više od 210.000 radnih mjesta kao rezultat duge i jake krize u području tehnoloških roba i usluga.

Po podacima tamošnjeg udruženja proizvođača, kriza sektora tehnologije je završila i javljaju se naznake oporavka u njezinim područjima nakon tri godine gubitaka radnih mjesta. No, u udruženju ističu da će oporavak biti spor.

"Prije je riječ o postupnom rastu nego o naglom uzletu", kazao je predsjednik toga udruženja Carl Guardino o brzini očekivanog oporavka u toj regiji. "Na neki je način to zdravije jer imamo više vremena za planiranje infrastrukture", kazao je Guardino. Dodao je kako je teško reći onima koji su u Silicijskoj dolini u zadnje tri godine izgubili posao, njih oko 212 tisuća, da stvari idu na bolje.

Udruga predviđa da će se iduće godine platni spisak povećati za 30 tisuća zaposlenika, čime bi broj radnih mjesta u toj regiji dosegnuo oko 1,39 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙