FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U KOLOVOZU BLAGI PAD ZAPOSLENOSTI

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Zaposlenost u Hrvatskoj u kolovozuje, nakon pet mjeseci porasta, zabilježila blagi pad - za 0,1 posto uodnosu na mjesec prije.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Zaposlenost u Hrvatskoj u kolovozu je, nakon pet mjeseci porasta, zabilježila blagi pad - za 0,1 posto u odnosu na mjesec prije.

Ukupno zaposlenih u kolovozu je u Hrvatskoj bilo 1.411.732, što je za 1.919 osoba manje nego u srpnju.

Po privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, pritom je u kolovozu broj zaposlenih u pravnim osobama iznosio 1.095.674. U usporedbi sa mjesecom prije to je smanjenje za 0,2 posto.

Samo je u obrtu i slobodnim profesijama u kolovozu zabilježen porast broja zaposlenih, za 0,3 posto u odnosu na srpanj. Tako je u kolovozu u obrtu i slobodnim profesijama bilo ukupno 262.280 zaposlenih, što je za 908 osoba više nego u mjesecu prije.

Istodobno, nastavlja se pad kod poljoprivrednika - aktivnih osiguranika. Po podacima preuzetim iz evidencije aktivnih osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u kolovozu je osiguranika poljoprivrednika bilo 53.769, a to je za 0,7 posto manje nego u srpnju.

Nezaposlenih je Hrvatskoj krajem kolovoza, po evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, bilo 293.842, što je za 0,2 posto više nego u prethodnom mjesecu.

Stopa registrirane nezaposlenosti u kolovozu zadržala se na istoj razini kao i u srpnju i iznosi 17,2 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙