FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONCERN AGRAM: 24 POSTO TRŽIŠNOG UDJELA

ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Ukupni premijski prihodi društava usklopu osiguravateljskog koncerna Agram u prvih su devet mjeseci ovegodine povećani prema istom razdoblju lani za 18,86 posto, na više od1,27 milijardi kuna, dok su ukupni prihodi iznosili 1,7 milijardikuna, objavili su danas iz Koncerna Agram, dodajući kako bi ukupniprihod do kraja ove godine trebao premašiti iznos od 2 milijardekuna.
ZAGREB, 4. listopada 2004. (Hina) - Ukupni premijski prihodi društava u sklopu osiguravateljskog koncerna Agram u prvih su devet mjeseci ove godine povećani prema istom razdoblju lani za 18,86 posto, na više od 1,27 milijardi kuna, dok su ukupni prihodi iznosili 1,7 milijardi kuna, objavili su danas iz Koncerna Agram, dodajući kako bi ukupni prihod do kraja ove godine trebao premašiti iznos od 2 milijarde kuna.

Taj je koncern u protekla tri mjeseca zaključno sa jučerašnjim danom proveo proširenje, i to preuzimanjem vlasništva u četiri privatna društva za osiguranje - zagrebačke osiguravatelje Veritas, Atlas i Sunce te društva Sunce osiguranje d.d. iz Livna. U sklopu koncerna već posluju četiri osiguravatelja - Euroherc, Jadransko osiguranje, Euroherc Life i Euroherc osiguranje iz Mostara.

Temeljem nerevidiranih podataka za prvih devet ovogodišnjih mjeseci, ističu iz Koncerna Agram, tržišni udio njihovih osiguravatelja na hrvatskom tržištu iznosi između 23 i 24 posto, pri čemu u životnom osiguranju drže oko 11 posto, a neživotnom oko 27 posto tržišta.

Dodaju kako su i prije spomenutih akvizicija držali najveći dio hrvatskog tržišta obveznog osiguranja motornih vozila, a taj je udio s akvizicijama dodatno povećan na 46,1 posto.

Na tržištu BiH, pak, članice koncerna Agram zauzimaju 17 do 18 posto osiguravateljskog tržišta. Najavljujući daljnje akvizicije na tom tržištu, budući su u tijeku razgovori o preuzimanju najmanje jednog od većih društava, do kraja ove godine očekuju povećanje tržišnog udjela na 22 do 24 posto.

Na tržištu BiH tako je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarno 91,35 milijuna kuna premijskih prihoda tog koncerna, dok se 1,17 milijardi odnosi na tržište Republike Hrvatske.

Pritom je najveći dio premijskih prihoda, 555,7 milijuna kuna, zabilježilo zagrebačko Euroherc osiguranje, a slijedi splitsko Jadransko osiguranje s 354,2 milijuna kuna premijskih prihoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙