FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AGROKOR VLASNIK 58,11 POSTO TEMELJNOG KAPITALA AGROLAGUNE

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Koncern Agrokor od danas je vlasnik58,11 posto temeljnog kapitala porečke tvrtke Agrolaguna, jedne odnajvećih istarskih tvrtki za poljoprivrednu proizvodnju i vinarstvo,objavili su iz Agrokora.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Koncern Agrokor od danas je vlasnik 58,11 posto temeljnog kapitala porečke tvrtke Agrolaguna, jedne od najvećih istarskih tvrtki za poljoprivrednu proizvodnju i vinarstvo, objavili su iz Agrokora.

Kupnjom od Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na javnoj dražbi na Zagrebačkoj burzi taj je Koncern postao vlasnik 16.554 redovne dionice Agrolagune, za koje je platio 41,38 milijuna kuna.

Agrolaguna je jedan od najvećih dugogodišnjih partnera Agrokora, koji najavljuje daljnji razvoj te tvrtke te proširenje svoje prisutnosti u Istri.

Agrolaguna, u kojoj je zaposleno više od 200 osoba, djeluje kroz četiri profitna centra: podrum, Mlinpeks, proizvodnja i stancija Špin, na više od 50 lokacija uključujući i prodajna mjesta.

U plastenicima se godišnje proizvedi 50 vagona raznovrsna povrća što se većinoma plasira u ugostiteljstvu i turizmu. Od prerađivačkih kapaciteta Agrolaguna raspolaže s dva vinarska podruma, uljaru, pekarsku suvremenu liniju i mlin. Posjeduju farmu ovaca, te prerađuje sir i koristi vunu.

Agrolaguna godišnje u svojim vinogradima, na više od 520 hektara, proizvede 2660 tona grožda, a preradi se još 650 tona otkupljenog, što ukupno daje 250 vagona vina. Kapacitet vinarije je 13 milijuna litara, a izgrađena je po projektu francuskih stručnjaka s francuskom tehnološkom opremom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙