FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOEHLER POZVAO NA POJAČANU BORBU ZA DOBROBIT NJEMAČKE

BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina) - Njemački predsjednik Horst Koehlerpozvao je u nedjelju svoje sugrađane na pojačanu borbu za budućnost idobrobit zemlje, prigodom središnje proslave Dana njemačkogujedinjenja koja je održana u istočnonjemačkom gradu Erfurtu..
BERLIN, 3. listopada 2004. (Hina) - Njemački predsjednik Horst Koehler pozvao je u nedjelju svoje sugrađane na pojačanu borbu za budućnost i dobrobit zemlje, prigodom središnje proslave Dana njemačkog ujedinjenja koja je održana u istočnonjemačkom gradu Erfurtu..

Koehler je izjavio da obnova mora biti provedena "kako na istoku tako i na zapadu" zemlje. Najvažniji preduvjet za bolju budućnost je stvaranje novih radnih mjesta što mora postati naša najvažnija zadaća, smatra Koehler.

On je dodao da je tijekom procesa ujedinjenja počinjeno mnogo grešaka koje je međutim još uvijek moguće ispraviti.

Koheler je apelirao na građane da ustraju u "dugom i mukotrpnom" procesu ujedinjenja kojem nema alternative, a izrazio je zabrinutost uspjehom desno radikalnih snaga na posljednjim izborima na istoku zemlje.

"Sve demokratske snage se moraju udružiti kako bi ponovo privukle razočarane birače iz ruku zlonamjernih sila", zaključio je Koehler.

Govor njemačkog predsjednika očekivan je s nestrpljenjem nakon što je prije nekoliko tjedana u jednom intervjuu izjavio da se istok zemlje mora pomiriti s činjenicom da uživa slabiji standard od zapada čime je doveo u pitanje izjednačavanje životnih prilika, jedan od najvažnijih ciljeva procesa ujedinjenja.

Središnja proslava četrnaestogodišnjice njemačkog ujedinjenja započela je ekumenskom misom u Erfurtskoj katedrali a nastavljena je proslavom u središtu grada na kojoj su se, osim oba doma parlamenta Bundestaga i Bundesrata, predstavili i predstavnici svih 16 njemačkih saveznih pokrajina te predstavnci 10 novih članova Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙