FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: ZAVRŠNA PROSLAVA U HRVATSKOJ KUĆI

ATENA, 28. rujna 2004. (Hina) - Nakon što su i posljednji hrvatskisportaši odradili svoj nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni uHrvatskoj kući u atenskom kvartu Maroussi je priređena završnaproslava.
ATENA, 28. rujna 2004. (Hina) - Nakon što su i posljednji hrvatski sportaši odradili svoj nastup na Paraolimpijskim igrama u Ateni u Hrvatskoj kući u atenskom kvartu Maroussi je priređena završna proslava.

Dvosatnom druženju uz bazen teniskog centra Smash, kojeg je ugledni atenski poslovni čovjek Slavko Šimunović ustupio prvo olimpijcima, a sada i paraolimpijcima, prisustvovali su praktički svi hrvatski sportaši, treneri, članovi Misije, te njihovi prijatelji. U paraolimpijskom selu ostala je tek Marija Iveković, koja od nastupa u kugli ima bolove u leđima. Glavni gosti "fešte" bili su osvajači odličja Mihovil Španja i Jelena Vuković, koji su medalje proslavili zajedničkim otvaranjem šampanjca.

"Tek sada mi polako dolazi k pameti što sam učinio. Nadao sam se odličnim rezultatim, možda i jednoj medalji, ali o tri nisam niti sanjao," kazao je najuspješniji hrvatski parolimpijac u Ateni. Jelena Vuković je dva puta u bacanju diska bila najbolja na svijetu, no brončana medalja s paraolimpijskih igara imat će posebno mjesto u njezinoj vitrini trofeja.

"Ništa se ne može usporediti s medaljom s paraolimpijskih igara. Ovo je stvarno poseban doživljaj," kazala je 29-godišnja Puljanka.

Završnoj proslavi prisustvovao je i hrvatski veleposlanik u Ateni Neven Madey. "Paraolimpijci su Hrvatsku predstavili na najbolji mogući način, ali i sebe kao pojedince. Vjerujem kako će oni poslužiti i drugim osobama s invaliditetom, ali i zdravima osobama, kao primjer. Njihovi napori i izuzetna želja zaslužuju najveće pohvale," istaknuo je hrvatski veleposlanik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙