FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POI: PROSLAVA ŠPANJINIH MEDALJA U HRVATSKOJ KUĆI

ATENA, 25. rujna 2004. (Hina) - U čast vlasnika triju brončanih medaljas Paraolimpijskih igara u Ateni plivača Mihovila Španje u petaknavečer je u Hrvatskoj kući priređena velika proslava. Mladi20-godišnji Dubrovčanin atenski uspjeh proslavio je u društvuparaolimpijaca, članova misije, te brojnih prijatelja koji su zbognjega doputovali u Atenu.
ATENA, 25. rujna 2004. (Hina) - U čast vlasnika triju brončanih medalja s Paraolimpijskih igara u Ateni plivača Mihovila Španje u petak navečer je u Hrvatskoj kući priređena velika proslava. Mladi 20-godišnji Dubrovčanin atenski uspjeh proslavio je u društvu paraolimpijaca, članova misije, te brojnih prijatelja koji su zbog njega doputovali u Atenu.

"Sretan sam, presretan. Potpuno sam ostao bez glasa, želim se svima zahvaliti na podršci koju sam imao posljednjih godina," kazao je sjajno raspoloženi Španja. Miha je svakog dana osvajao po jedno odličje, tri discipline, tri medalje i šteta što su za njega Igre završile.

"Kako me krenulo, šteta što je kraj, možda bi osvojio još koju medalju. Ma, šalim se, nisam niti sanjao kako ću se kući vratiti s tri medalje," dodao je Španja. Naravno, da proslava nije mogla proteći bez šampanjca. Prvog je otvorio Mihovil, drugog naša najpoznatija paraolimpijka Ana Sršen, a trećeg Španjin trener Dean Kontić.

Zabavu dubrovačkog plivača nije propustio niti Veselin Đuho, bivši vaterpolo trener Juga, koji trenutačno vodi Olympiacos.

"Mihovil je sjajan dečko. Morao sam doći pozdraviti svog prijatelja i sugrađana i čestitati mu na sjajnim rezultatima. Ove je veliki uspjeh za dubrovački, ali i hrvatski sport," kazao je Đuho.

Proslavu u Hrvatskoj kući organizirao je ugledni atenski poslovni čovjek Slavko Šimunović, koji je svoj teniski centar Smash ustupio paraolimpijcima.

"Prošloga mjeseca ovdje su svoje uspjehe slavili rukometaši, braća Skelin, plivač Duje Draganja, tenisači Mario Ančić i Ivan Ljubičić, te dizač utega Nikolaj Pešalov. Sretan sam što smo mogli proslaviti i Mihine medalje. Dečko je sjajan i oduševio me," kazao je Šimunović.

Šef Hrvatske misije Ticijan Komparić dodao je kako se očekivala jedna, ili možda dvije medalje, no tri definitivno ne. "Španja nas je sve oduševio," kazao je Komparić.

Atmosfera u Hrvatskoj kući užarila se kada je stiglo desetak Dubrovčana, koji su "zapeli" u prometu, s kasetam s hrvatskim pjesmama, što je izazvalo veliko oduševljenje i proslavu do ranih jutarnjih sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙