FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BOSS PROTIV BUSHA

PHILADELPHIA, 3. listopada 2004. (Hina) - Pozivom na glasovanje protivameričkoga predsjednika Georgea Busha na izborima u studenome,američka rock-legenda Bruce Springsteen otvorio je najveću kampanju zasmjenjivanje predsjednika koju su glazbenici ikad pokrenuli.
PHILADELPHIA, 3. listopada 2004. (Hina) - Pozivom na glasovanje protiv američkoga predsjednika Georgea Busha na izborima u studenome, američka rock-legenda Bruce Springsteen otvorio je najveću kampanju za smjenjivanje predsjednika koju su glazbenici ikad pokrenuli.

Tisuće obožavatelja došle su u subotu na rasprodani koncert u centru Wachovia u Philadelphiji slušati Springsteena kako pjeva američku himnu i zatim jedan od svojih najvećih hitova, "Born in the U.S.A."

Prije nego što je Boss, kako još zovu Springsteena, završio dvosatni nastup, pridružio mu se Michael Stipe iz grupe REM, čiji je koncert najavljen za siječanj dogodine u Zagrebu. Stipe je pozvao publiku da pomogne završiti rat i "riješi se luđaka koji vodi državu", javlja agencija DPA.

Ovaj je koncert bio prvi u turneji od 37 nastupa nazvanih "Glasujte za promjenu" što će idućih nekoliko tjedana proći kroz nekoliko neodlučnih američkih država. Nastupit će više desetaka američkih rock i pop-zvijezda koje podržavaju demokratskoga kandidata Johna Kerryja.

Dok su Springsteen i REM nastupali u Philadelphiji, u državi Pennsylvaniji istodobno se održavalo još šest koncerata: nastupali su Dixie Chicks, the Dave Matthews Band, Bonnie Raitt, John Mellencamp, Pearl Jam i mnogi drugi, svi besplatno.

Nakon Pennsylvanije, turneja "Glasujte za promjenu" ide u Ohio, Floridu, Michigan, Iowu i Wisconsin. Akcija završava koncertom u Washingtonu koji će prenositi televizija. Očekuje se da će izvođači prikupiti oko deset milijuna dolara za političke organizacije MoveOn i America Coming Together.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙