FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AL-SADR NEĆE SUDJELOVATI NA IZBORIMA U IRAKU

BAGDAD, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pobunjeni šiitski irački klerik Moqtada al-Sadr neće sudjelovati na iračkim izborima u siječnjusve dok su u zemlji američke vojne snage, priopćio je u ponedjeljakbliski Sadrov pomoćnik.
BAGDAD, 27. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Pobunjeni šiitski irački klerik Moqtada al-Sadr neće sudjelovati na iračkim izborima u siječnju sve dok su u zemlji američke vojne snage, priopćio je u ponedjeljak bliski Sadrov pomoćnik.

"Mi, Sadrov pokret, nećemo sudjelovati na izborima u okupiranoj zemlji. Sadrov pokret neće predložiti svoje kandidate", rekao je Šeik Abdul Hadi al-Daraji, izražavajući nadu da će izbore bojkotirati svi Sadrovi pristaše.

Daraji je ocijenio da bilo koji izbori koji se održavaju pod okupacijom ne mogu biti pošteni i slobodni, te da mogu poslužiti samo interesima okupatora.

"Vjerujemo da će ovi izbori biti lažni", dodao je.

Ova izjava u suprotnosti je s prethodnom izjavom drugog Sadrovog pomoćnika koji je u kolovozu objavio da će radikalni šiitski svećenik imenovati svoje kandidate te da će mu srž kampanje biti poziv za povlačenjem američkih trupa iz Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙