FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DOBIT EUROPSKIH AVIOKOMPANIJA NA UDARU SKUPE NAFTE

BRUXELLES, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Rastuće cijene nafte ikonkurencija diskontnih zrakoplovnih prijevoznika smanjuju izglede zaostvarivanjem skromne dobiti ove godine mnogim vodećim europskimzrakoplovnim kompanijama, objavilo je danas Udruženje europskihzračnih prijevoznika (AEA).
BRUXELLES, 1. listopada 2004. (Hina/AP) - Rastuće cijene nafte i konkurencija diskontnih zrakoplovnih prijevoznika smanjuju izglede za ostvarivanjem skromne dobiti ove godine mnogim vodećim europskim zrakoplovnim kompanijama, objavilo je danas Udruženje europskih zračnih prijevoznika (AEA).

U tom udruženju ističu da je 31 njihovih članova ostvarilo dobar rast prometa u srpnju i kolovozu. Dodali su da su se rute za odredišta u Aziji oporavile nakon krize SARS-a koja je izbila 2003, a one preko sjevernog Atlantika ponovno dosegle razine od prije terorističkih napada 11. rujna 2001. na New York i Washington.

Unutar Europe, europske zrakoplovne kompanije postigle su rast prometa za 6,7 posto u srpnju i 3,6 posto u kolovozu, pa to tržište bilježi najslabiji rast.

No, "umjereno povoljne brojke o prometu.tek su pola priče", kazao je glavni tajnik toga udruženja Ulrich Schulte-Strathaus. Dodao je da europske zrakoplovne kompanije koje nude kompletnu uslugu moraju uskladiti svoje cijene s diskontnim kompanijama u vrijeme rastućih troškova goriva.

"Najveći financijski udarac ovoga ljeta zadao je snažan rast cijena goriva", kazao je čelnik AEA. "Svi izgledi za skromnim profitom na razini industrije u 2004, koji bi bio prvi od 1998, ubrzano iščezavaju".

Ovoga tjedna cijene sirove nafte probile su psihološki važnu granicu od 50 dolara za barel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙