FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TEHNIKA POSLOVALA S NETO DOBITI OD 10,4 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka građevinska tvrtka Tehnikau prvom je ovogodišnjem polugodištu poslovala s neto dobiti od 10,4milijuna kuna, što je porast od 70,7 posto prema istom razdobljulani.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka građevinska tvrtka Tehnika u prvom je ovogodišnjem polugodištu poslovala s neto dobiti od 10,4 milijuna kuna, što je porast od 70,7 posto prema istom razdoblju lani.

Kako stoji izvješću o poslovanju koje je Tehnika dostavila Zagrebačkoj burzi, rezultati poslovanja nešto su veći od plana za prvih šest mjeseci ove godine te znatno povoljniji od rezultata ostvarenih u prvih šest mjeseci prošle godine.

U tom je razdoblju Tehnika ukupne prihode povećala za više do 200 milijuna kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Tako su ukupni prihodi iznosili 542 milijuna kuna, i odnose se uglavnom na temeljnu djelatnost i tuzemno poslovanje.

Prihodi od prodaje u zemlji ostvareni su u iznosu od 452,45 milijuna kuna, što je porast od 53,7 posto, a prihodi od prodaje u inozemstvu povećani su sa 6,9 milijuna kuna na 38,6 milijuna kuna.

Ukupni rashodi tvrtke u prvih su šest mjeseci ove godine iznosili 529,3 milijuna kuna i bili su 62,5 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine.

Zarada po dionici u prvom je ovogodišnjem polugodištu iznosila 55,15 kuna, što predstavlja 5,86 posto u odnosu na upisani kapital i nešto je veća od planirane dobiti za navedeno razdoblje, stoji u izvješću o poslovanju tvrtke.

Također se navodi kako je vlasnička struktura tvrtke promjenjena u odnosu na prošlu godinu. Naime, od Zagrebačke je banke otkupljeno 37.703 dionica, a po programu ESOP vlastitim je zaposlenicima prodano 19,99 posto dionica od ukupnog broja dionica.

Tvrtka je tijekom prvih šest mjeseci ove godine osnovala još jedno društvo kćer za izgradnju i prodaju objekata putem leasinga te društvo kćer za zastupništvo, posredničke i komisione usluge radnicima u stjecanju i upravljanju dionicama.

Tehnika je, kako se navodi u poslovnom izvješću, bila likvidna i bez većih problema s održavanjem likvidnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙