FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovački HNS o smjeni ravnatelja ergele lipicanaca

ĐAKOVO, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik đakovačke podružnice HNS-aMatija Marinović ocijenio je da je smjena dugogodišnjeg ravnateljađakovačke Državne ergele lipicanaca, Ivice Mandića, člana HNS-a,politički udar na njega, ali i na HNS.
ĐAKOVO, 30. rujna 2004. (Hina) - Predsjednik đakovačke podružnice HNS-a Matija Marinović ocijenio je da je smjena dugogodišnjeg ravnatelja đakovačke Državne ergele lipicanaca, Ivice Mandića, člana HNS-a, politički udar na njega, ali i na HNS.

Po njegovim riječima, dokaz je tomu i inspekcijski nadzor koji je Porezna uprava provela za poslovanje ergele u 2003. godini, a kojim je, kaže Marinović, "utvrđeno da nije bilo nikakvih nepravilnosti".

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik đakovačkog HNS-a rekao je da svi "oni koji su neosnovano Ivici Mandiću na dušu stavljali kriminalne radnje, sada, nakon ovakvog nalaza Porezne uprave, trebali bi se očitovati o tako teškim kvalifikacijama koje su iznijeli na račun čovjeka koji je svih 27 godina u ergeli časno i pošteno radio".

Ljetos smijenjeni ravnatelj ergele i član Izvršnog odbora đakovačkog HNS-a Ivica Mandić svoj slučaj ocijenio je jednim od najgrubljih načina političke smjene.

Osvrnuvši se na prijedlog Upravnog vijeća ergele da se za njezina ravnatelja izabere Pavo Sabolski, sadašnji v.d. ravantelj te ustanove, Mandić, koji se i sam javio na natječaj za prvog čovjeka ergele, rekao je kako je svjestan da je diskreciono pravo Vlade, kao vlasnika, koga će izabrati za ravnatelja ergele. No, naveo je, članovi Upravnog vijeća trebali bi reći zašto je mijenjan Statut ergele, odnosno uvjeti za izbor ravnatelja. "Hoće li Vlada preuzeti odgovornost ako poslovanje ergele u takvim uvjetima izbora ravnatelja, a koji su prilagođeni nečijem izboru i zaposlenju, ne bude teklo kako treba", zapitao je Mandić.

Inače, danas se priopćenjem oglasilo Upravno vijeće ergele (konferencija za novinare HNS-a održana je prije), koje je potpisao predsjednik vijeća Željko Kraljičak. Uz ostalo se navodi da je "zbog rasvjetljavanja financijske situacije u ergeli i nezatvorene financijske konstrukcije u iznosu od oko dva milijuna kuna, to tijelo podnijelo zahtjev za kontrolu financijsko-materijalnog poslovanja ergele kod nadležnih državnih tijela", te da je porezna uprava obavila nadzor u okviru svoje nadležnosti.

Također se kaže da je "u tijeku i kriminalistička obrada gospodarskog poslovanja Ergele i da će javnost biti izviješćena nakon cjelovita nadzora poslovanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙