FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SODANO: VATIKAN MORA OSTATI NEUTRALAN OKO ULASKA TURSKE U EU

VATIKAN, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Vatikan mora ostati "neutralan"oko pitanja ulaska Turske u Europsku uniju, izjavio je u četvrtakdržavni tajnik kardinal Angelo Sodano, pobijajući tako izjavunjemačkog kardinala Josepha Ratzingera.
VATIKAN, 30. rujna 2004. (Hina/AFP) - Vatikan mora ostati "neutralan" oko pitanja ulaska Turske u Europsku uniju, izjavio je u četvrtak državni tajnik kardinal Angelo Sodano, pobijajući tako izjavu njemačkog kardinala Josepha Ratzingera.

"Sveta Stolica je neutralna u svezi s političkim pitanjima. Ne možemo reći da primjerice Švicarska ne treba, Turska ne smije, a Ukrajina može ući u Uniju", rekao je Sodano odgovarajući na novinarska pitanja. "Riječ je o međudržavnim odlukama u svezi s kojima je Sveta Stolica neutralna i mora takva i ostati", dodao je.

Vrlo utjecajan kardinal Joseph Ratzinger, predsjednik Kongregacije za nauk vjere, sve se češće u svojim nastupima protivi ulasku Turske u EU koju smatra "golemom pogreškom" i odlukom koja se "protivi povijesti".

Sodano je iznio stajalište Vatikana u prigodi obilaska Vatikanskih muzeja s rumunjskim predsjednikom Ionom Illiescuom kojeg je u nedjelju ujutro primio papa Ivan Pavao II.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙