FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 30. RUJNA

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 30. rujna.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. rujna.

HELSINKI - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul u radnom bilateralnom posjetu Finskoj gdje će se sastati s finskim kolegom Erkkijem Tuomiojom i predsjednikom parlamenta Kanervijem Ilkkom.

SCHEVENINGEN - Neslužbeni sastanak ministara pravosuđa i unutarnjih poslova 25 članica Europske unije i zemalja kandidata, na kojem sudjeluje i hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt. Glavne teme dvodnevnog sastanka su suradnja policija i pravosuđa u razmjeni informacija i borbi protiv terorizma, upravljanje krizama, jačanje Europola/Eurojusta, razvoj zajedničkog sustava azila i politike viza, suradnja s nečlanicama u kontroli migracija i droga. Prvog dana skupa ministri EU će o suradnji u borbi protiv terorizma razgovarati s američkim državnim tužiteljem Johnom Ashcroftom.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će vjerodajnice veleposlanika Tajlanda Tawatchaija Piyarata i veleposlanika SR Njemačke Juergena Alfreda Staksa. (Ured Predsjednika, 10,30 sati, Pantovčak)

SARAJEVO - Rasprava o sporazumu o priznanju krivnje Miroslava Prce, bivšeg ministra obrane Federacije BiH, koji je odlučio priznati krivnju po dijelu optužnice koja ga tereti za pronevjere povezane s poslovanjem "Hercegovačke banke" u Mostaru. Raspravu je zakazao britanski sudac Michael Simmons koji predsjeda sudbenim vijećem. Prce je zajedno s bivšim članom Predsjedništva BiH Antom Jelavićem, te članovima uprave "Hercegovačke banke" Miroslavom Rupčićem, Ivicom Karlovićem i fra Ivanom Ševom, optužen za zloporabu financijskih sredstava koje je kao pomoć hrvatskom narodu u BiH osiguravala Vlada RH.

BEOGRAD - Američki državni podtajnik za politička pitanja Marc Grossman i veleposlanik za pitanje ratnih zločina Richard Prosper sastaju se s najvišim dužnosnicima Srbije i državne zajednice SiCG.

PRIŠTINA - Američki državni podtajnik za politička pitanja Marc Grossman posjetit će Kosovo. Cilj njegova posjeta je ocjena provedbe standarda koje je međunarodna zajednica postavila Kosovu. Njihovo ispunjenje je uvjet za početak rasprave o konačnom statusu Kosova sredinom 2005. godine.

BEOGRAD - U ponoć počinje trodnevna izborna šutnja prije drugog kruga lokalnih izbora u Srbiji i pokrajinskih u Vojvodini, na kojima će građani birati gradonačelnike i predsjednike općina, te zastupnike u Skupštini Vojvodine. Drugi krug lokalnih i pokrajinskih izbora održava se u nedjelju, 3. listopada.

VATIKAN - U posjet papi Ivanu Pavlu II. dolazi pakistanski predsjednik, general Pervez Musharraf.

STRASBOURG - Sastanak francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca i njemačkog kancelara Gerharda Schroedera.

MIAMI - Prva od tri televizijske debate između američkog predsjednika George W. Busha i demokratskog kandidata za predsjednika Johna Kerryja, posvećena vanjskoj politici.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙