FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi izgred u Savudrijskoj vali

SAVUDRIJA,30. rujna(Hina) - U Savudrijskoj vali tijekom jutra dogodiose još jedan izgred koji su izazvali slovenski ribari, slovenskapolicija i slovenski nautički inspektor, doznaje se od glasnogovornikaMinistarstva unutarnjih poslova Zlatka Mehuna.
SAVUDRIJA,30. rujna(Hina) - U Savudrijskoj vali tijekom jutra dogodio se još jedan izgred koji su izazvali slovenski ribari, slovenska policija i slovenski nautički inspektor, doznaje se od glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova Zlatka Mehuna.

Po njegovim riječima, događaj se zbio u 11,30 sati kada je na 0,4 milje od crte sredine Savudrijske vale u hrvatske teritorijalne vode uplovio slovenski policijski čamac P 111, a zatim i čamac oznake PU 130 u kojem se nalazio slovenski nautički inspektor. U tom trenutku na toj se poziciji nalazio i ribarski brod "Joni" u vlasništvu savudrijskog ribara Davida Bajoka protiv kojega slovenska policija i inspektor, po Mehunovim riječima, nisu poduzeli nikakve mjere.

Savudrijski ribar David Bajok u izjavi za novinare tvrdi da je oko 11,30 sati slovenski ribarski inspektor na, po njegovoj procjeni, dvije milje južnije od crte razgraničenja u hrvatskim teritorijalnim vodama, u pratnji slovenskog policijskog čamca oznake P 111, došao do njega i upozorio ga da se nalazi u slovenskim vodama. Po Bajokovim riječima, nakon dojave na mjesto događaja stigao je i hrvatski policijski čamac nakon čega je on nastavio normalno ribariti sve do 14 sati, dok je slovenski ribarski inspektor nakon 20-ak minuta od dolaska hrvatske policije napustio lokaciju.

Tom je događaju prethodio još jedan izgred kada je hrvatska pomorska policija u jutarnjim satima upozorila i opomenula posadu triju slovenskih ribarskih brodova, koji su ribarili na 1,6 milja južnije od crte sredine u Savudrijskoj vali te je zatražila da se vrate u slovenske vode, što su ribarice i učinile.

Slovenski radio izvijestio je o današnjem izgredu tvrdeći da su se ribarski brodovi i policijska plovila obiju zemalja našli u prostoru koji slovenska strana definira kao područje slovenskog policijskog nadzora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙