FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska policija o novom incidentu u Savudrijskoj vali

SAVUDRIJA, , 20. rujna 2004. (Hina) - Četiri slovenske ribaricekočarile su danas u hrvatskim teritorijalnim vodama, potvrdila jevečeras novinarima glasnogovornica Policijske uprave istarskeŠtefanija Prosenjak-Žumber.
SAVUDRIJA, , 20. rujna 2004. (Hina) - Četiri slovenske ribarice kočarile su danas u hrvatskim teritorijalnim vodama, potvrdila je večeras novinarima glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanija Prosenjak-Žumber.

Po njezinim riječima, danas oko 11 sati u Savudrijskoj vali došlo je do novog incidenta kada je uočeno da slovenska ribarica kočari na 0,6 nautičkih milja južnije od crte razgraničenja, unutar hrvatskih teritorijalnih voda.

Toj ribarici su se u 14 sati pridružile još tri slovenske koče, da bi za pola sata na tu poziciju stigla i četvrta. Kočarile su do 16 sati.

Nakon što su hrvatski ribari o tome obavijestili hrvatsku policiju, ona je sukladno Sporazumu sa slovenskom policijom obavijestila slovenske kolege, koji su zatim upozorili slovenske ribare da kočare u spornom području. Nakon toga su se slovenske ribarice udaljile od sporne zone, izvijestila je glasnogovornica Prosenjak-Žumber.

U izjavi za novinare ponovila je da su u tom dijelu Savudrijske vale, odnosno Piranskog zaljeva hrvatski policajci zajedno sa slovenskim postupali na temelju bilateralnog dogovora ministarstava unutarnjih poslova dviju država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙