FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

skv: hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 24. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 24. rujna 2004.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

VARAŽDIN - Dvojica varaždinskih policajaca, Mladen Šinko i Goran Hudoletnjak, optuženi za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i iznudu iskaza od Miljenka Hipa u srpnju ove godine pušteni su jučer iz pritvora. Policajci su proveli u pritvoru dva mjeseca, a pušteni su kući nakon što je sutkinja Općinskog suda u Varaždinu zaključila da oni više ne mogu utjecati na iskaze svjedoka s obzirom na to da su svi saslušani. U izravnom sučeljavanju pred sutkinjom, između Miljenka Hipa i svjedoka Dalibora Beka, koji je u prijašnjoj raspravi rekao da Hipa nisu istukli policajci nego on, bilo je verbalnog prepucavanja, a Bek je pokušao i nasrnuti na Hipa u čemu su ga spriječili pravosudni policajci.

ZADAR - Zadarska policija potvrdila je da se jučer dogodio izgred u Pakoštanima kad je ekipa RTL televizije snimala prilog o policijskoj akciji pretrage kuće jednog od prijatelja Ante Gotovine zbog sumnje da je pomagač odbjeglog generala. RTL televizija izvijestila je da su dvojica muškaraca od kojih je jedan brat generala Gotovine oduzela i uništila kasetu TV ekipi dok je snimala 30-ak metara od kuće Ante Gotovine. Policija je potvrdila da je ekipi oduzeta kaseta, ali nije imenovala počinitelje, niti mjesto gdje se to dogodilo. Kako je rečeno u Dežurno-operativnoj službi zadarske Policijske uprave, potankosti o izgredu još nisu poznate, a kad obradi slučaj, policija će podnijeti prijavu protiv počinitelja izgreda prema RTL-ovoj ekipi.

ZAGREB - Morana Paliković-Gruden i dalje će predsjedati zagrebačkom Gradskom skupštinom, jer zahtjev za njezinim razrješenjem, koji su zatražila 24 gradska zastupnika "zbog omalovažavanja i netočnog javnog prikazivanja rada skupštinskog Povjerenstva za prenamjenu zelenih površina", na jučerašnjoj sjednici Skupštine nije prošao. Za njezino razrješenje glasovao je 21 oporbeni i nezavisni gradski zastupnik, protiv je bilo osam gradskih zastupnika iz redova HNS-a, a suzdržalo se 18 SDP-ova zastupnika. Također nije prošao niti prijedlog 15 oporbenih zastupnika da se o razrješenju glasuje tajno. Zagrebački gradski zastupnici su o razrješenju predsjednice Skupštine raspravljali više od pet sati, a nakon što je Paliković-Gruden ostala na svojoj dužnosti većina je oporbenih zastupnika nezadovoljno napustilo sjednicu.

ZAGREB - Zaklada moliških Hrvata iz Italije predstavila je sinoć u Zagrebu zbirku pjesama "S našimi riči", u okviru Desetog tjedna hrvatskih manjina Hrvatske matice iseljenika. Radi se o stvaralaštvu na tradicionalnom hrvatskom jeziku koje je razultat natječaja za literarna ostvarenja Zaklade "Agostina Piccoli" iz sela Mundimitra u posljednje tri godine. Dvadesetak pjesama pročitali su i o njihovu značenju i nastanku govorili urednik Antonio Sammartino, ujedno i počasni konzul Republike Hrvatske u Mundimitru, i pjesnik Gabriele Blascetta. Blascetta je kazao da je do prije 20 godina svega pet moliških Hrvata znalo čitati i pisati na hrvatskom, a sad se taj broj znatno povećao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙