FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVAT OD TALIJANSKE POGRANIČNE POLICIJE ZATRAŽIO DA SE POBRINE ZA NJEGOVU DJECU

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvat, star 26 godina, po dolasku nafrancusko-talijanski granični prijelaz kod mjesta Limone, odtalijanskih policajaca je zatražio da se pobrinu za njegovu djecu kojasu s njim putovala u vlaku, piše torinska La Stampa u srijedu.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvat, star 26 godina, po dolasku na francusko-talijanski granični prijelaz kod mjesta Limone, od talijanskih policajaca je zatražio da se pobrinu za njegovu djecu koja su s njim putovala u vlaku, piše torinska La Stampa u srijedu.

"Dva dana putujemo u vlaku. Dolazimo iz Njemačke gdje nas je moja žena i majka djece izbacila iz kuće kako bi živjela s drugim muškarcem. Bez posla sam. Bez kuće. Pomozite mi da se pobrinem za moje dvoje djece", rekao je Hrvat talijanskim policajcima koji su u mjestu Limone ušli u vlak radi kontrole ilegalnog useljavanja, piše list.

Uz Hrvata je putovao njegov sin star 5 godina i kćerka stara 4 godine, a talijanski inspektor kaže da su bili prljavi i gladni i dodaje kako su se djeca oraspoložila kada im je jedan od policajaca poklonio igračke koje je taj dana kupio za poklon svojoj djeci, piše list.

Policija iz mjesta Limone odmah je obavijestila pravobraniteljstvo za maloljetnike u Torinu po čijem su nalogu djeca prebačena u prikladnu instituciju, a nakon što je obavljena provjera identiteta Hrvata ovaj je nastavio put prema Torinu obećavši da će ostati u dodiru s policijom u Limoneu, nastavlja list.

"To je tužna priča koja nas je duboko pogodila. Djeca su se morala suočiti prvo s odvajanjem od oca, pa s odvajanjem od policajaca koji su ih mazili cijeli dan. Nadamo se da će otac naći posao i moći im osigurati budućnost", rekao je listu talijanski policijski inspektor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙