FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJEN CARDS PROJEKT POTPORE NEPROFITNOM SEKTORU

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnogdruštva predstavila je u četvrtak u Zagrebu CARDS projekt potporeneprofitnom sektoru u području pružanja socijalnih usluga ukupnevrijednosti od 1,5 milijuna eura.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva predstavila je u četvrtak u Zagrebu CARDS projekt potpore neprofitnom sektoru u području pružanja socijalnih usluga ukupne vrijednosti od 1,5 milijuna eura.

Projekt "Jačanje kapaciteta neprofitnog sektora za pružanje usluga u socijalnoj skrbi, zaštiti zdravlja i izvaninstitucionalnoj naobrazbi", pripremljen u suradnji s Europskom komisijom, financira se iz programa CARDS 2002., a trajat će više od dvije godine.

Vrijedan je 1,5 milijuna eura, od čega je 900.000 predviđeno za financijske potpore projektima, a 600.000 eura za tehničku pomoć.

Cilj projekta, istaknuto je na predstavljanju, potaknuti je veće sudjelovanje neprofitnih organizacija (NPO), u partnerstvu s Vladom i njezinim institucijama, u pružanju usluga obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Zahvaljujući Europskoj komisiji što je prepoznala važnost takvih projekata u Hrvatskoj, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor napomenula je da organizacije civilnog društva, kojih je u Hrvatskoj čak 26.042, svojim aktivnostima uvelike pridonose priključenju zemlje Europskoj uniji.

Natječaj za dodjelu financijskih potpora, koji se očekuje u listopadu, raspisat će Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Zaklada će također voditi postupak ocjenjivanja ponuda te biti odgovorna za upravljanje projektima kojima su sredstva dodijeljena. Financijske potpore dodjeljivat će se za postojeće, ali i za nove, pilot projekte.

Kako bi se povećala mogućnost korištenja financijskih sredstava za nove projekte, organizirat će se radionice za najviše 600 potencijalnih kandidata o razvoju projekata i sastavljanju ponuda. Radionice će se održati u listopadu i studenome ove godine diljem zemlje, a vodit će ih tim hrvatskih instruktora u sklopu ugovora o tehničkoj pomoći dodijeljenog danskoj konzultantskoj kući PLS Ramboll.

Nacionalnu zakladu za razvoj civilnog društva osnovala je hrvatska Vlada kako bi s hrvatske strane vodila projekte financijske potpore Europske komisije hrvatskim udrugama.

U projektu sudjeluju i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koji će kroz Nadzorni odbor projekta usmjeravati i pratiti sve aktivnosti.

CARDS 2003. slijedit će započete aktivnosti s ovim CARDS 2002. projektom.

Program CARDS (Community Assistance for Reconstruction, Development and Stabilisation) instrument je tehničko-financijske pomoći Europske unije za jugoistočnu Europu, a namijenjen je potrebama procesa stabilizacije i pridruživanja. Države korisnice programa su Hrvatska, BiH, SCG, Makedonija i Albanija. Program je predviđen za razdoblje do 31. prosinca 2006. godine, a ukupna mu je vrijednost 4,65 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙