FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hebrang o nastavku gradnje sveučilišne bolnice

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministarzdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang najavio je danas zaobilaska nedovršene zagrebačke sveučilišne bolnice da bi se njezinagradnja mogla nastaviti 2006. i, uz optimistične procjene, mogla bitidovršena za tri do četiri godine.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang najavio je danas za obilaska nedovršene zagrebačke sveučilišne bolnice da bi se njezina gradnja mogla nastaviti 2006. i, uz optimistične procjene, mogla biti dovršena za tri do četiri godine.

Nakon što su se predstavnici Vlade i Gradskog poglavarstva u svibnju dogovorili o zajedničkom projektu nastavka gradnje bolnice, nedovršeni objekt danas su obišli ministar Hebrang, dogradonačelnik Milan Bandić i predstavnici Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog liječničkog zbora.

Izgradnja Sveučilišne bolnice počela je prije 20 godina samodoprinosom Zagrepčana, u nju je uloženo nešto manje od 160 milijuna eura, a gradnja je prekinuta potkraj 80-ih.

"Teško je predvidjeti kad će bolnica biti gotova", rekao je Hebrang, dodavši kako je dogovoreno da se do kraja ove godine vještači objekt i redefiniraju sadržaji, 2005. izradi izvedbeni projekt i pronađu ulagači, a 2006. nastavi gradnja koja bi, po optimističnoj procjeni, mogla biti gotova za tri do četiri godine.

Za dovršenje izgradnje trebalo bi 200 do 250 milijuna eura, a primijenili bi se mješovti državno-privatni izvori financiranja, rekao je. Privatnici bi dobivali nezdravstvne objekte, a ocjenjuje se i mogućnost ulaska privatnog kapitala i u zdravstveni dio, rekao je Hebrang.

Na novinarski upit o tome koja su Vladina jamstva za nastavak gradnje, budući da su to obećavale sve dosadašnje vlasti, ali nisu ispunile obećanja, ministar Hebrang je rekao kako čvrsto vjeruje da će ova Vlada ako ne i završiti, nastaviti gradnju.

"Želimo dokazati da Vlada i grad Zagreb bez obzira na stranačke pripadnosti mogu građanima pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu", rekao je potpredsjednik Vlade Hebrang.

Dogradonačelnik Bandić izrazio je zadovoljstvo što se prioritet grada u podizanju zdravstvenog standarda poklopio s Vladinim prioritetom.

"To je jamstvo da ćemo to i ostvariti", rekao je Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙