FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Loboru- kuća za samostalno stanovanje psihički bolesnih osoba

LOBOR, 28. rujna 2004. (Hina) - U Domu za psihički bolesne odrasleosobe "Lobor -grad" danas je otvorena kuća za samostalno stanovanjepsihički bolesnih osoba.
LOBOR, 28. rujna 2004. (Hina) - U Domu za psihički bolesne odrasle osobe "Lobor -grad" danas je otvorena kuća za samostalno stanovanje psihički bolesnih osoba.

Kako je naglasio voditelj projekta prof. Boris Brežnjak, smještaj u ustanovi pokušava se zamijeniti humanijim i kvalitetnijim oblicima stanovanja u manjim stambenim jedinicama.

Samostalan život, naglasio je Brežnjak, potaknut će sve njihove sposobnosti i kreativnosti, a oni će se uključiti u realnu socijalnu sredinu, u kojoj psihički bolesne osobe ne bi trebale biti stigmatizirane kao dosad.

Kuću za samostalno stanovanje psihičkih bolesnika otvorio je državni tajnik za socijalnu skrb dr. Nino Žganec.

U Domu za psihički bolesne odrasle osobe "Lobor -grad" trenutačno je smješteno 450 korisnika u dobi od 25 do 90 godina. Nakon otvorenja kuće za samostalno stanovanje, održana je radionica "Zbrinjavanje psihičkih bolesnih osoba izvan institucije", koju su vodili prof. B. Brežnjak iz Lobor - grada i Josip Lukač, direktor zavoda "Hrastovec - Trate" iz Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙