FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: OHR POZVAO PARLAMENTARCE DA DONESU ZAKON O SUDU

MOSTAR, 29. rujna 2004. (Hina) - Ured visokoga međunarodnogpredstavnika u BiH (OHR) pozvao je u srijedu parlamentarce Bosne iHercegovine da poštuju rok za donošenje zakona koji će omogućitiprocesuiranje ratnih zločina pred Sudom BiH, koji istječe u četvrtak,30. rujna.
MOSTAR, 29. rujna 2004. (Hina) - Ured visokoga međunarodnog predstavnika u BiH (OHR) pozvao je u srijedu parlamentarce Bosne i Hercegovine da poštuju rok za donošenje zakona koji će omogućiti procesuiranje ratnih zločina pred Sudom BiH, koji istječe u četvrtak, 30. rujna.

Taj poziv Ureda visokog predstavnika slijedio je dan uoči sjednice Doma naroda parlamenta BiH na kojem će se raspravljati o amandmanima na zakone koji su, kako je navedeno u priopćenju, iznimno važni za uspostavu Odjela za ratne zločine pri Sudu BiH. Odjel bi, kako su više puta najavili međunarodni dužnosnici, trebao početi raditi u siječnju 2005. godine.

Međunarodni dužnosnici su također više puta optužili vlasti BiH da oklijevaju donijeti zakone koji bi regulirali rad tog sudskog Odjela.

"Bilo bi neprihvatljivo da budućnost BiH i njezinih građana dovedu u pitanje političari koji kratkoročne izborne dobitke stavljaju ispred reformi s dugoročnom koristi", izjavila je u srijedu glasnogovornica mostarskog Ureda visokog predstavnika Sanela Tunović na konferenciji za novinare. Tim upozorenjem ona je dosadašnje oklijevanje donošenja zakona o Odjelu za ratne zločine pri Sudu BiH dovela u vezu s aktualnom predizbornom promidžbom za mjesne izbore u BiH koji su zakazani za 2. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙