FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VLADA BiH TRAŽI OBUSTAVU PRODAJE BOLNICE U CAVTATU

SARAJEVO,26. rujna(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne iHercegovine Adnan Terzić najavio je kako će njegova vlada iskoristitisva pravna sredstva, uključujući i žalbu Europskoj komisiji, kako bispriječila prodaju imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu ali izaštitila preostalu imovinu u Hrvatskoj, piše u nedjelju sarajevsko"Oslobođenje".
SARAJEVO,26. rujna(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić najavio je kako će njegova vlada iskoristiti sva pravna sredstva, uključujući i žalbu Europskoj komisiji, kako bi spriječila prodaju imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu ali i zaštitila preostalu imovinu u Hrvatskoj, piše u nedjelju sarajevsko "Oslobođenje".

"Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić najavio je da će u ponedjeljak zvanično zatražiti od Vlade Republike Hrvatske da hitno zaustavi prodaju bivše Dječje bolnice 'Nemanja Vlatković' u Cavtatu i okolnog zemljišta. Terzić je u subotu kazao za 'Oslobođenje' da će BiH iskoristiti sva pravna sredstva, uključujući i žalbu Europskoj uniji u Bruxellesu, kako bi spriječila prodaju dječje bolnice u Cavtatu i ostatka svoje imovine u Hrvatskoj", navodi sarajevski list.

"Oslobođenje" podsjeća da su ranije ovog tjedna članovi uprave Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) javno upozorili kako je stečajni upravitelj cavtatske bolnice što ga je imenovao Trgovački sud u Dubrovniku protuzakonito odlučio ponuditi na prodaju dio imovine ovog objekta čiji je vlasnik KCUS odnosno BiH.

Na prodaju je ponuđeno oko dvije tisuće četvornih metara zemljišta vrijednog oko dva i pol mlijuna kuna a otvaranje ponuda najavljeno je za ponedjeljak.

Novcem od prodaje želi se izmiriti ratna dugovanja KCUS-a bivšim djelatnicima bolnice u Cavtatu koji su i pokrenuli stečajni postupak.

Uprava KCUS-a traži da se svaka prodaja obustavi te da rješavanje statusa bivše bolnice u Cavtatu bude sastavnim dijelom bilateralnog sporazuma između Hrvatske i BiH o imovinsko-pravnim odnosima. Takav zahtjev temelji se na činjenici kako je KCUS kao pravna osoba osnovana 1992. godine odlukom vlasti tadašnje Republike BiH pa se i njegova imovina može smatrati državnom imovinom BiH.

Bivša dječja bolnica u Cavtatu na iznimno je atraktivnoj lokaciji uz samu obalu mora a prema nekim procjenama i prema sadašnjim tržišnim cijenama objekti i zemljište mogli bi vrijediti i do 60 milijuna eura, navodi "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙