FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TERZIĆ ZATRAŽIO OD SANADERA ZAŠTITU IMOVINE BiH U CAVTATU

SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne iHercegovine Adnan Terzić službeno je u ponedjeljak od hrvatskogpremijera Ive Sanadera zatražio poduzimanje mjera kojima će sespriječiti prodaja imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu kojubosanskohercegovačke vlasti smatraju vlasništvom Kliničkog centraSveučilišta u Sarajevu (KCUS), piše u utorak na naslovnici sarajevsko"Oslobođenje".
SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić službeno je u ponedjeljak od hrvatskog premijera Ive Sanadera zatražio poduzimanje mjera kojima će se spriječiti prodaja imovine bivše dječje bolnice u Cavtatu koju bosanskohercegovačke vlasti smatraju vlasništvom Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS), piše u utorak na naslovnici sarajevsko "Oslobođenje".

"Terzić u pismu (Sanaderu) navodi kako je riječ o veoma vrijednoj b-h imovini te da su u hrvatskom pravosuđu počinjene nezakonitosti u suprotnosti s Aneksom G Sporazuma o sukcesiji kojega je ratificirala i Republika Hrvatska. Premijer BiH podsjeća da je pred Trgovačkim sudom u Dubrovniku u tijeku stečajni postupak nad OOUR Specijalna bolnica za dječje bolesti u Cavtatu, čija je cjelokupna imovina vlasništvo države BiH", piše sarajevski list.

Terzić hrvatsku stranu posebice upozorava kako je sud u Splitu 1993. godine nezakonito donio odluku o oduzimanju vlasništva BiH nad ovim objektom.

Odluka je nezakonita, drže u Sarajevu, jer je tada vladalo ratno stanje, a u takvoj situaciji sva vlasnička prava miruju.

Bosni i Hercegovini je, uz to, onemogućeno na vrijeme zaštiti svoja prava, jer za odluku splitskoga suda nitko nije znao, stoji u Terzićevu pismu.

Stečajni upravitelj kojega je imenovao Trgovački sud u Dubrovniku u ponedjeljak je na licitaciji prodao oko dvije tisuće četvornih metara zemljišta u vlasništvu bivše bolnice poduzeću "Konel" iz Cavtata.

Bosanskohercegovačka državna televizija (BHT 1) u ponedjeljak je ovo prikazala kao prvorazredni skandal, a predstavnik KCUS-a dr. Mehmed Ljuta, koji je bio nazočan otvaranju pristiglih ponuda no bez prava istupanja, kazao je za "Oslobođenje" kako je čin prodaje bio potpuno nezakonit čega su očevidno bili svjesni i brojni potencijalni kupci.

Od četrdesetak zainteresiranih na licitaciji se pojavio samo predstavnik "Konela".

Pravni zastupnik KCUS-a Almir Dervišbegović izjavio je kako se prodaja obavljena u ponedjeljak nikako ne treba smatrati konačnom jer će uslijediti žalba Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙