FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U osam mjeseci 7,7 milijuna turista i 40,7 milijuna noćenja

ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsku je u prvih osam mjeseci ovegodine posjetilo 7,7 milijuna turista koji su ostvarili 40,7 milijunanoćenja, prvi su podaci o osmomjesečnom turističkom prometu koje jedanas objavio Državni zavod za statistiku na svojim web stranicama.
ZAGREB, 29. rujna 2004. (Hina) - Hrvatsku je u prvih osam mjeseci ove godine posjetilo 7,7 milijuna turista koji su ostvarili 40,7 milijuna noćenja, prvi su podaci o osmomjesečnom turističkom prometu koje je danas objavio Državni zavod za statistiku na svojim web stranicama.

Usporede li se ti podatci sa onima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja proizlazi da je u prvih osam mjeseci ove godine u Hrvatskoj bilo oko 4,7 posto više turista i 1,5 posto više noćenja.

Stranih je turista od siječnja do kolovoza ove godine u Hrvatskoj boravilo 6,6 milijuna (85,7 posto od ukupnog broja), što je porast od oko 5 posto u odnosu na lani. Stranci su ostvarili i većinu noćenja, 89 posto ili 36,4 milijuna, čime bilježe porast od oko 6 posto.

Domaćih je turista bilo nešto malo više od 1,1 milijun ili 1,8 posto više, dok su sa 4,3 milijuna noćenja zadržali prošlogodišnju razinu.

Samo u ovogodišnjem kolovozu, po prvim podacima Zavoda, ostvareno je 33,2 posto svih dolazaka turista ili 2,56 milijuna te 39,4 posto svih noćenja ili 16,06 milijuna.

U odnosu na isti lanjski mjesec u Hrvatskoj je u ovogodišnjem kolovozu boravilo oko 2,4 posto više turista koji su ostvarili oko 2,3 posto više noćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙