FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O PROMETOVANJU PODRAVSKOM MAGISTRALOM

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa irazvitka (MMTPR) i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) uskoro bitrebali donijeti naputak kojim će se detaljnije pojasniti za kojevrste cestovnog prijevoza vrijedi zabrana prometovanja teških vozilaPodravskom magistralom, rekla je danas glasnogovornica resornogministarstva Marina Halužan.
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka (MMTPR) i Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) uskoro bi trebali donijeti naputak kojim će se detaljnije pojasniti za koje vrste cestovnog prijevoza vrijedi zabrana prometovanja teških vozila Podravskom magistralom, rekla je danas glasnogovornica resornog ministarstva Marina Halužan.

Tim će se naputkom riješiti nejasnoće koje su se pojavile kod domaćih cestovnih prijevoznika na koga se sve odnosi ta zabrana.

Na današnjem sastanku u Ministarstvu s predstavnicima prijevozničkih udruga prijevoznicima je pojašnjeno da se ta zabrana odnosi samo na tranzit, odnosno utovar i istovar robe izvan Hrvatske, izvijestila je Halužan.

Dodala je da su prijevoznici htjeli da se tranzit zabrani samo stranim prijevoznicima, a ne i domaćim.

Halužan je istaknula da je prijevoznicima pojašnjeno kako to nije moguće, jer ne bi bilo u skladu s propisima Europske unije.

Naglasila je da cestovni prijevoznici koji obavljaju unutarnji domaći prijevoz robe ne trebaju dozvolu za promet Podravskom magistralom i mogu se slobodno njome koristiti.

Naredba resornog ministra o ograničenju prometa na državnoj cesti D2 na dionici Varaždin-Koprivnica-Virovitica-Našice-Osijek počela se provoditi od 1. rujna i trajat će do 1. lipnja 2005.

Naredbom se zabranjuje promet Podravskom magistralom u tranzitu teretnim vozilima čija dopuštena masa prelazi 7,5 tona, kao i vozilima koja su sama ili sa priključnim vozilom duža od 14 metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙