FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

dubrovnik: počeo skup o translatologiji

DUBROVNIK, 27. rujna 2004. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru uDubrovniku danas je otvoren petodnevni međunarodni skup"Translatologija kao komunikacijski most u EU".
DUBROVNIK, 27. rujna 2004. (Hina) - U Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku danas je otvoren petodnevni međunarodni skup "Translatologija kao komunikacijski most u EU".

Skup pod pokroviteljstvom njemačke zaklade "Alexander von Humboldt" okupio je 40-ak uglednih translatologa iz 12 zemalja.

Uz ostalo sudionici će raspravljati o etičkim pitanjima prevođenja i tumačenja, o međukulturnoj komunikaciji i snošljivosti, o leksikografiji u kontekstu translatorike, literarnom prevoditeljstvu i suvremenim elektroničkim programima za prevođenje.

Skup će popratiti okrugli stol "Obrazovanje translatologa u jugoistočnoj Europi", a sudionici će raspravljati o manjku stručnjaka za prevođenje i tumačenje, u prvom redu u zemljama koje se pripremaju za ulazak u EU, kao što je Hrvatska.

Bit će predstavljena i knjiga "Translatorika u kontekstu kulturne specifičnosti" autora dr. Pavla Mikića sa Sveučilišta u Zadru i Vlaste Kučiš sa Sveučilišta u Mariboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙