FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

savjetovanje "Kartografija, geoinformacije i nove tehnologije"

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Predavanjem redovitoga člana Hrvatskeakademije tehničkih znanosti (HATZ) Nedjeljka Frančula o "Kartografiji21. stoljeća" jutros je na Geodetskom fakultetu u Zagrebu počelosavjetovanje "Kartografija, geoinformacije i nove tehnologije".
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Predavanjem redovitoga člana Hrvatske akademije tehničkih znanosti (HATZ) Nedjeljka Frančula o "Kartografiji 21. stoljeća" jutros je na Geodetskom fakultetu u Zagrebu počelo savjetovanje "Kartografija, geoinformacije i nove tehnologije".

Na prijepodnevnom savjetovanju raspravljat će se još o austrijskoj, slovenskoj bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj kartografiji.

Poslijepodne će između ostaloga Drago Novak, Dubravko Mlinarić, Miljenko Lapaine i Mira Miletić-Drdar govoriti o opisu hrvatskih otoka i luka od Dubrovnika do Istre u knjizi "Kitab-i" Bahriye Pirija Reisa te o njegovim prethodnicima, suvremenicima i sljedbenicima.

Savjetovanje završava večeras predstavljanjem knjige Ivana Racetina "Elektroničke pomorske karte i sustavi - Rječnik, a koju je objavio splitski nakladnik Književni krug.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙