FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 20. rujna

ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 20. rujna.
ZAGREB, 20. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 20. rujna.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primit će čelnike hrvatskih manjinskih zajednica (Ured Predsjednika, Pantovčak 241 u 11,30 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje Tjedna hrvatskih manjina koncertom ansambla Lado (kazalište Komedija u 20 sati). Do 25. rujna predstavit će se hrvatske autohtone manjine iz Europe kroz kulturne, znanstvene i zabavne sadržaje. Također, bit će priređeno niz skupova, tribina, izložbi, koncerata i kazališnih predstava. Tjedan manjina organizira Hrvatska matica iseljenika pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

OSIJEK/BELI MANASTIR - Ministar kulture Božo Biškupić razgovarat s dužnosnicima Osječko-baranjske županije i predstavnicima kulturnih ustanova o korištenju proračunskih sredstava za kulturne vrijednosti u toj županiji, stanju i problemima obnove osječke Tvrđe i drugih spomenika kulture te djelovanju osječkog HNK-a i osječke Galerije likovnih umjetnosti (Županijsko poglavsrstvo, Trg Ante Starčevića u 12,30 sati). Biškupić će nakon toga u belomanstirskom Gradskom poglavarstvu razgovarati sa županijskim i gradskim dužnosnicima o obnovi belomanastirske kino-dvorane te izgradnji spomen-obilježja poginulim i stradalim braniteljaima Domovinskog rata u tome gradu.

PULA - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će konferenciju pod nazivom "Borba protiv ovisnosti - borba za zdravu obitelj" na kojoj se očekuje sudjelovanje 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Oni će tijekom dva dana razmatrati problematiku ovisnosti, a dati će i presjek stanja zlouporabe droga u Hrvatskoj. Konferenciju organiziraju Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i vladin Ured za suzbijanje zluporabe opojnih droga u povodu Međunarodne godine obitelji i godine borbe protiv ovisnosti (hotel Histria u 9 sati).

ZLATAR - Početak suđenja zagrebačkom poduzetniku Boži Berišiću, bivšim graničnim policajcima Borisu Pavlekoviću i Davoru Barišiću te slovenskom vozaču Antunu Krumpaku zbog šverca robe iz Slovenije. Optužnica ih tereti da su organizirali prijevoz odjeće, naočala i satova vrijednih 1.141.061 kunu, preko malograničnog prijelaza Klenovec Humski, čime su pokušali izbjeći plaćanje carine i drugih davanja. No, u tome ih je istog dana, 29. ožujka 2001., spriječila zagorska policija, koja im je zaplijenila kamion s robom (Županijski sud).

CRES - Otvorenje filozofskog skupa "Dani Frane Petrića" koji se u organizaciji grada Cresa i Hrvatskog filozofskog društva održavaju do 25. rujna. Na dvama znanstvenim skupovima okupit će se više od 100 sudionika. Glavni skup "Filozofija i odgoj u suvremenom društvu" održava se do 22. rujna, a okupit će sudionike iz 15 zemalja koji će podnijeti 67 izlaganja. To će, po riječima organizatora, dosad biti naš najveći filozofski skup o temi odgoja. Drugi skup održava se od 23. do 25. rujna na temu "Petrić i renesansne filozofske tradicije", a na njemu će sudjelovati 20-ak sudionika iz više zemalja. "Dani Frane Petrića" održavaju se tradicionalno potkraj rujna u Cresu, a i iz godine u godinu pobuđuju sve više zanimanje u inozemnim stručnim krugovima.

ZAGREB - Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) i izdavačka kuća Algoritam upriličuju svečanost u povodu zlatne, 50. obljetnice rada u izdavaštvu Zlatka Crnkovića, tijekom kojih je Crnković preveo 150 i uredio 500 knjiga. U sklopu svečanosti bit će postavljena izložba "Zlatko Crnković: Sve moje knjige" (NSK, Hrvatske bratske zajednice bb u 20 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Michaela Libala "Njemačka politika i jugoslavenska kriza 1991.-1992." (Novinarski dom, Perkovčeva 2 u 12 sati).

ZAGREB - Izložba radova suvremenih čeških umjetnika "Ja (ni)sam stvarno optimističan". Izložba razmatra novonastalu kulturnu i društvenu situaciju nakon ulaska Češke u Europsku uniju (Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Srebrenka Parlov

poslijepodne- Jasna Nahtigal Lazarić

navečer- Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙