FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENa Kočanova knjiga "KUČAK S PREVLAKE"

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Knjigu "Kučak s Prevlake" StijepeMijovića Kočana, koja je danas predstavljena u Društvu hrvatskihknjiževnika, autor je nazvao još i "Pričom iz Domovinskog rata zapripomoć odrastanju i ljubavi prema životinjama".
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Knjigu "Kučak s Prevlake" Stijepe Mijovića Kočana, koja je danas predstavljena u Društvu hrvatskih književnika, autor je nazvao još i "Pričom iz Domovinskog rata za pripomoć odrastanju i ljubavi prema životinjama".

Riječ je o romanu za djecu koji govori o psu Vaforu i njegovu gospodaru Tonou, koji se moraju sami snaći na okupiranom teritoriju najjužnijeg dijela Hrvatske, tijekom Domovinskog rata.

Po riječima Diane Zalar, autor se romanom "Kučak s Prevlake" pridružuje velikoj obitelji pisaca za djecu koje povezuje ljubav prema životinjama.

U tom romanu "kučak" predstavlja ispovjedni subjekt, čime se knjiga može svrstati u red animalističkih romana. Uvjerljiva fabula, te uvjerljivi i dinamični dijalozi također su odlike tog romana, rekla je Zalar dodajući kako, progovarajući o Domovinskom ratu, autor progovara i o povijesti najjužnijeg dijela Hrvatske.

Knjigu "Kučak s Prevlake", prvi roman Stijepe Mijovića Kočana, objavila je nakladnička kuća "Mosta" u biblioteci Pisci za mlade.

Pjesnik, esejist, kritičar i putopisac Stijepo Mijović Kočan (1940.) čitateljstvu je poznat i kao sastavljač antologije suvremenog hrvatskog pjesništva "Skupljena baština" (1994.), te autor više od 20 knjiga, među kojima su najbrojnije pjesničke zbirke, monografije i književno-znanstvene studije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙