FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSTAVLJENA KNJIGA JOSIPA PALADE O DOMOVINSKOM RATU

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Monografija "Hrvatski Domovinski ratda se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske 13 godinaposlije", Josipa Palade, posvećena putevima kojima su prolazilihrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata, predstavljena je danas uDruštvu hrvatskih književnika.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Monografija "Hrvatski Domovinski rat da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske 13 godina poslije", Josipa Palade, posvećena putevima kojima su prolazili hrvatski branitelji tijekom Domovinskog rata, predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika.

Po riječima recenzenta Mladena Pavkovića, monografija je nastala kao rezultat počasne karavane koju je u svibnju organiziralo sedamdesetak hrvatskih branitelja Podravke i Ine-Naftaplina. Karavana je obišla cijelu Hrvatsku - od Zagreba do Dubrovnika, preko Knina, Iloka i Vukovara, ponovno do Zagreba.

Karavana u spomen na poginule hrvatske branitelje i Domovinski rat organizira se petu godinu.

U monografiji je objavljeno stotinjak crno-bijelih fotografija, snimljenih tijekom 2500 kilometara dugog puta, a popratni tekst u formi svojevrsnog dnevnika uobličio je Josip Palada.

Novinar i publicist Josip Palada (1935.), autor je romana, pripovijedaka za djecu i odrasle te radiodrama i radiokomedija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙