FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OPTIMIZAM U TEHNOLOŠKOM SEKTORU POVISIO CIJENE AMERIČKIH DIONICA

NEW YORK, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Optimizam u pogledutehnoloških dionica u ponedjeljak je na američkim burzama rezultiraoumjerenim porastom burzovnih indeksa, unatoč upozorenju o nižimprihodima proizvođača čipova Broadcoma.
NEW YORK, 14. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Optimizam u pogledu tehnoloških dionica u ponedjeljak je na američkim burzama rezultirao umjerenim porastom burzovnih indeksa, unatoč upozorenju o nižim prihodima proizvođača čipova Broadcoma.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je skromnih 0,02 posto, na 10.314 bodova. Istodobno, tehnološki Nasdaq dobio je 0,8 posto na vrijednosti, dosegnuvši 1.910 bodova, najviše u protekla dva mjeseca.

I dok je iz Broadcoma, koji proizvodi čipove za televizijske setove i ostalu elektroniku, objavljeno da im je porast zaliha rezultat smanjenih isporuka, ulagači su bili ohrabreni njegovim dobrim najavama poslovanja u predstojećim tromjesečjima.

"Tehnološko tržište tako se ponaša. Prošloga tjedna nije se moglo naći dobre vijesti iz tehnološkog sektora, a sada se te dionice najviše kupuju", rekao je Bryan Piskorowski, tržišni analitičar Wachovia Securitiesa. "Općenito, mislim da se tržište pomirilo s blagim gospodarskim usporavanjem tijekom ljeta. Sada vidimo da to nije bilo ništa prevladavajuće niti da će se nastaviti".

Ulagači su na kupovinu dionica bili potaknuti i izvješćem J. P. Morgan Securitiesa, u kojem se tvrdi da u ovogodišnjim ukupnim poslovnim rezultatima korporacija ne bi trebalo biti razočaravajućih zarada.

Najviše su se kupovale dionice proizvođača čipova i malih kompanija, dok su vodeće financijske i blue-chip dionice ponešto oslabile. Novo povećanje cijena nafte zbog učinka tornada Ivan na područje prepuno naftnih rafinerija u Meksičkom zaljevu nije znatno utjecalo na poslovanje.

Obujam trgovanja jučer je bio relativno nizak, jer mnogi ulagači na Wall Streetu očekuju kasnije tijekom tjedna nove gospodarske pokazatelje, uključujući promet u američkoj maloprodaji i indeks potrošačkih cijena.

Pod dugovima posrnula američka zrakoplovna kompanija US Airways zabilježila je pad cijena dionica za 30 posto, na svega jedan dolar, nakon što je zatražila, a sud odobrio, zaštitu od vjerovnika.

Na europskim burzama jučer su burzovni indeksi ojačali. Pri tom je londonski Ftse indeks dobio 0,3 posto na vrijednosti, dosegnuvši 4.558 bodova Frankfurtski DAX skočio je 1,7 posto, na 3.953 boda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙