FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KUTLE PODNIO ŽALBU NA PRESUDU U "SLUČAJU TISAK"

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Odvjetnici Miroslava Kutle podnijelisu danas žalbu na presudu u "slučaju Tisak" kojom je njihov branjenikosuđen na šest i pol godina zatvora.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Odvjetnici Miroslava Kutle podnijeli su danas žalbu na presudu u "slučaju Tisak" kojom je njihov branjenik osuđen na šest i pol godina zatvora.

Kutle je nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog suda u srpnju ove godine proglašen krivim za gospodarske malverzacije na štetu Tiska. Od ostalih 12-ero optuženika još ih je petero osuđeno na bezuvjetne zatvorske kazne, a jedan na uvjetnu.

Kutlina žalba sudu je predana zadnji dan roka u kojem se to moglo učiniti. Žalba se, naime, mogla uložiti 15 dana od primitka obrazloženja presude sutkinje Koraljke Bumči.

Odvjetnici se na 46 stranica žale zbog, kako tvrde, bitnih povreda odredaba kaznenog postupka, povreda kaznenog zakona, pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kaznenoj sankciji, odnosno visine kazne.

Od zagrebačkog Županijskog suda, koji će razmatrati žalbe, traže da ukine presudu i predmet vrati na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem Općinskog suda ili da presudu izmjeni i Kutlu oslobodi od krivnje i kazne, a ne prihvati li sud to, predlažu blažu kaznu.

Žalbu na oslobađajuće dijelove presude i duljinu izrečenih kazni početkom rujna podnijelo je i tužiteljstvo, odnosno zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Nepravomoćnom presudom kao počinitelji ili pomagači u kaznenim djelima na koja ih je, prema optužnici, poticao Kutle, na četiri godine zatvora osuđeni su Božidar Marić i Petar Anić, na godinu i osam mjeseci Krunoslav Marčinko i Milena Šenator, a na godinu i pol Ivan Majić.

Stanko Koncul osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu od osam mjeseci na koju neće biti upućen ako u naredne tri godine ne počini kazneno djelo.

Ostali optuženi bivši čelnici Tiska i Kutlini poslovni partneri Zdenko Francetić, Tomislav Mesarić, Dražen Mandić, Juraj Hrvačić, Mladen Strukan i Ivan Granić oslobođeni su optužbe.

Kutli je do pravomoćnosti presude određen pritvor koji, kako tvrde njegovi branitelji, najdulje može trajati do kraja prosinca ove godine. Nekad najpoznatiji hrvatski tajkun, koji je bio vlasnik više od 100 tvrtki, do sada je u pritvoru proveo više od 17 mjeseci.

Postane li presuda sutkinje Bumči pravomoćna Kutli, odnosno njegovoj tvrtki Globus Holdingu će se oduzeti i 22,7 milijuna nezakonito stečenih kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙