FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ursh podupire prijedlog o smanjenju kamatnih stopa

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske(URSH) poduprla je danas prijedlog ministrice pravosuđa VesneŠkare-Ožbolt i Ministarstva pravosuđa o izmjeni Zakona o obveznimodnosima, u cilju ograničavanja odnosno smanjivanja ugovorenih izateznih kamatnih stopa.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) poduprla je danas prijedlog ministrice pravosuđa Vesne Škare-Ožbolt i Ministarstva pravosuđa o izmjeni Zakona o obveznim odnosima, u cilju ograničavanja odnosno smanjivanja ugovorenih i zateznih kamatnih stopa.

Zakon o obveznim odnosima mora se uskladiti s propisima Europske unije (EU) inače će banke i dalje "zelenašiti" u Hrvatskoj, ističe URSH u priopćenju.

Za razliku od zemalja EU banke u Hrvatskoj imaju izrazito visoke kamatne stope, a na njihov račun i visoke prihode.

S obzirom na sve očitiji pad životnog standarda, hrvatski građani prisiljeni su na sve načine "čarobirati" i manipulirati kreditnim karticama, čekovima i zajmovima, koristiti minuse na tekućim računima i zaduživati se nenamjenskim i najskupljim kreditima kako bi podmirili najosnovnije životne potrebe, kaže se u priopćenju.

Preko polovice kredita podignuto je za preživljavanje i zadovoljenje osnovnih životnih potreba, a tek zatim slijedi rješavanje stambenih potreba itd.

S druge strane, prihodi banaka odlaze u matične zemlje, a ne ulažu se u hrvatsko gospodarstvo, niti se stimulira poticanje gospodarstva, napominje URSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙