FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

potpisan kolektivni ugovor za jadransku pivovaru

SPLIT, 8. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Jadranske pivovare izSplita, Sindikata poljoprivrede i Hrvatske udruge sindikata potpisalisu danas prvi kolektivni ugovor (KU) za tu tvrtku, kojim se regulirajusva prava i obveze radnika i poslodavca.
SPLIT, 8. rujna 2004. (Hina) - Predstavnici Jadranske pivovare iz Splita, Sindikata poljoprivrede i Hrvatske udruge sindikata potpisali su danas prvi kolektivni ugovor (KU) za tu tvrtku, kojim se reguliraju sva prava i obveze radnika i poslodavca.

KU-om je utvrđena najniža osnovica za plaću od 2.600 kuna, te mjesečni dodatak u iznosu od 450 kuna. Također su utvrđeni najmanji iznosi prava na isplatu, ako se ne postigne sporazum među ugovornim stranama o isplati većeg iznosa.

"Potpisivanjem ugovora omogućit ćemo usklađivanje razine prava radnika i zaštite interesa poslodavaca s realnim tržišnim uvjetima", istaknuo je glavni direktor Jadranske pivovare Tomaž Udrih.

KU jamči prava 226 zaposlenih u Jadranskoj pivovari. Zadovoljni smo jer je KU potvrdio da sindikati i Uprava Jadranske pivovare imaju zajednički interes - zadovoljne radnike, izjavili su predstavnici sindikata Goran Domljanović i Sreten Matković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙