FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikati pozivaju državne službenike na referendum o KU

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Sindikati državnih službi pozvali sudanas državne službenike i namještenike da izađu na sindikalnireferendum, koji će biti proveden od 13. do 17. rujna, i prihvate noviKolektivni ugovor (KU).
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Sindikati državnih službi pozvali su danas državne službenike i namještenike da izađu na sindikalni referendum, koji će biti proveden od 13. do 17. rujna, i prihvate novi Kolektivni ugovor (KU).

Sindikati državnih službi potpisali su 1. srpnja s Vladom novi KU koji uređuje prava 55.000 državnih službenika i namještenika za iduće četiri godine, pod uvjetom da prođe na sindikalnom referendumu.

"Pozivamo zaposlene u državnim službama da podrže novi KU, jer će u suprotnom biti smanjena dosegnuta razina prava", istaknuo je predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas u ime pet sindikata državnih službi.

Referendum će uspjeti ako mu pristupi najmanje trećina zaposlenih u državnim službama ia ko se za prihvaćanje KU izjasni natpolovična većina izašlih na referendum.

Novim KU-om osigurani su godišnji odmor do 30 radnih dana, božićnica i regres od po 1.000 kuna, dar za djecu od 400 kuna, osnovica za jubilarnu nagradu od 1.800 kuna, dnevnica i terenski dodatak od 170 kuna i naknada za odvojeni život od 1.000 kuna.

Službenicima i namještenicima s više od 20 godina staža u državnoj službi uvećani su koeficijenti za 4, 8 i 10 posto.

U KU je također ugrađen doprinos solidarnosti u iznosu od 0,65 posto neto plaće, koji će plaćati nečlanovi sindikata kao naknadu za povoljnosti koje im je svojim radom omogućio sindikat.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić rekao je da sindikalci očekuju uspjeh referenduma, a od Vlade da poštuje potpisani KU, kako ne bi ponovila greške prethodne Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙