FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: AKADEMIJA U GRAZU NEĆE NAPLAĆIVATI STUDIJ STUDENTIMA IZ ISTOČNE I JUGOISTOČNE EUROPE

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Studenti iz istočne i jugoistočneEurope bit će i dalje oslobođeni plaćanja pristojbe za studij naGlazbenoj i dramskoj akademiji u Grazu (KUG), javlja austrijskaagencija APA.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Studenti iz istočne i jugoistočne Europe bit će i dalje oslobođeni plaćanja pristojbe za studij na Glazbenoj i dramskoj akademiji u Grazu (KUG), javlja austrijska agencija APA.

Akademija u Grazu snažno je orijentirana na istok i jugoistok Starog Kontinenta i tom je odlukom oslobodila plaćanja oko 14 posto od ukupno 1300 redovitih studenata, tumači agencija, prenoseći i napomenu Akademije da ni studenti iz zemalja u razvoju neće plaćati povišenu pristojbu već uobičajenu svotu od 363,36 eura po semestru.

Ukidanjem dosadašnjeg propisa o načelu uzajamnosti pri oslobađanju studenata pristojbe studij na austrijskim sveučilištima postao je skup za oko 7500 studenata iz Turske, Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, pri čemu sveučilišta mogu sama odlučiti hoće li na zahtjev studenata u cijelosti ili djelomice vraćati uplaćeni iznos ili pristojbu neće ni naplaćivati, ističe agencija.

"Povrat novca prouzročio bi nam ogromne troškove a zaradile bi samo banke", prenosi APA objašnjenje odluke Glazbene i dramske akademije u Grazu o oslobađanju od pristojbe studenata iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Gruzije, Hrvatske, Makedonije, Moldove, Rumunjske, SCG-a, Turske, Ukrajine i Bjelorusije.

Odustajanjem od znatnih prihoda od naplate pristojbi Akademija želi jasno naglasiti svoj međunarodni karakter ali istodobno priželjkuje da savezna država pokrije izostale prihode iz fonda za pomoć pri razvoju, prenosi agencija navod KUG-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙