FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRISEGNULA DVA NOVA SUCA ICTY-A

DEN HAAG/ZAGREB,21. rujna 2004.(Hina) - Danac Hans Henrik Brydensholt injemački sudac Albin Eser u utorak su prisegnuli za nove "ad litem"suce Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), priopćenoje iz Haaga.
DEN HAAG/ZAGREB,21. rujna 2004.(Hina) - Danac Hans Henrik Brydensholt i njemački sudac Albin Eser u utorak su prisegnuli za nove "ad litem" suce Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), priopćeno je iz Haaga.

Brydensholta i Esera je za suce ICTY-a imenovao glavni tajnik UN-a Kofi Annan. Kao nestalni - "ad litem" suci moći će biti imenovani za članove sudskog vijeća u samo jednom postupku.

Brydensholt (72) je od 1980. do umirovljenja 2002. bio sudac Visokog suda u Danskoj, a prethodno je bio ravnatelj danske uprave zatvora, te radio u ministarstvu pravosuđa i vojnom tužiteljstvu.

Eser (69) je od 1982. bio direktor "Maks Plank" instituta za međunarodno kazneno pravo u Freiburgu, a 20 godina radio je kao kazneni sudac u njemačkim višim sudovima.

Sudjelovao je u odboru stručnjaka koji je pripremao statut Međunarodnog kaznenog suda (ICC) 1995/96. a 1998. je u Rimu bio član izaslanstva svoje zemlje na pregovorima o osnivanju toga suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙