FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sutra u zagrebu izaslanstvo slovenskog parlamenta

ZAGREB/LJUBLJANA,21. rujna(Hina) - Izaslanstvo slovenskog parlamenta ukojoj su članovi odbora za dijasporu i manjine posjetit će u srijeduZagreb i razgovarati s hrvatskim kolegama, priopćile su u utorakslužbe za odnose s javnošću slovenskog i hrvatskog parlamenta.
ZAGREB/LJUBLJANA,21. rujna(Hina) - Izaslanstvo slovenskog parlamenta u kojoj su članovi odbora za dijasporu i manjine posjetit će u srijedu Zagreb i razgovarati s hrvatskim kolegama, priopćile su u utorak službe za odnose s javnošću slovenskog i hrvatskog parlamenta.

Izaslanstvo će se sastati sa zastupnicima u Saboru, a primit će ih potpredsjednica Sabora Vesna Pusić, te predsjednik odbora za ljudska prava i manjine Furio Radin. Prema najavama, u razgovorima će biti riječi o međudržavnim odnosima i Slovencima koji žive u Hrvatskoj.

Kako navodi slovenska tiskovna agencija STA, u Hrvatskoj, prema zadnjem popisu stanovništva, živi 13.000 Slovenaca, što je manje nego prije, a među razlozima navode se demografski trendovi prisutni i kod većinskog naroda, proces asimilacije te "negativno raspoloženje prema etničkim manjinama i brisanje Slovenaca iz ustava".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙