FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rop: Hrvatska napravila "povijesnu pogrešku"

LJUBLJANA,11. rujna(Hina) - Odbijanjem da potpiše parafirani sporazum ogranici Drnovšek-Račan iz 2001. godine Hrvatska je napravila povijesnupogrešku jer je to bio dobro izbalansiran kompromis, izjavio je urazgovoru za mariborski list "Večer" od subote slovenski premijerAnton Rop.
LJUBLJANA,11. rujna(Hina) - Odbijanjem da potpiše parafirani sporazum o granici Drnovšek-Račan iz 2001. godine Hrvatska je napravila povijesnu pogrešku jer je to bio dobro izbalansiran kompromis, izjavio je u razgovoru za mariborski list "Večer" od subote slovenski premijer Anton Rop.

"Hrvatska je tim propustom napravila povijesnu pogrešku jer se radilo o objektivno optimalnom kompromisu", rekao je Rop, dodajući da Slovenija podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju, ali samo ako za to ispuni uvjete koje je ispunila i Slovenija.

Odbijanjem da prihvati sporazum Drnovšek-Račan kojim je preko morskog koridora Slovenija dobivala dodir s međunarodnim vodama Hrvatska je, ustvrdio je Rop, sama sebe dovela u vrlo nezgodan položaj.

"Hrvatska je stvorila dugoročni problem i niz konflikata, a riješila nije ništa", rekao je Rop u "Večeru".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙